Je bekijkt nu Boeken: ‘De nieuwe groep’

Boeken: ‘De nieuwe groep’

Prentenboeken blijven ook voor groep 3 hartstikke leuk, maar je kunt ook al heel goed starten met ‘echte’ voorleesboeken. Ik heb vier favorieten op een rij gezet. Speciaal geschikt voor het thema ‘De nieuwe groep’.

Boeken 'de nieuwe groep'

1. My school
Tom gaat naar school, samen met zijn vriendjes en vriendinnetjes. In de klas gebeurt er van alles: kinderen kleuren een mooie plaat, maken een puzzel of bekijken een platenboek. Er is ook een groot speelplein naast de school, net als in Nederland. Maar… Tom spreekt Engels!

2. Apenkooien en propjes gooien
Deze vrolijke voorleesbundel staat boordevol verhalen en gedichtjes van bekende schrijvers en illustratoren. Over de vreselijkste juffen en de gekste meesters, over schooltje spelen en voor het eerst echt naar school gaan, over dansen tijdens de gymles en spelen in de pauze, over strafwerk maken en rekenen met snoepjes. En natuurlijk over allerlei andere dingen die onder schooltijd gebeuren.

3. Pluk van de Petteflet 
Pluk had een klein rood kraanwagentje. Hij reed ermee door de hele stad en zocht naar een huis om in te wonen. Af en toe stopte hij. En dan vroeg hij aan de mensen: ‘Weet u niet een huis voor me?’
Uiteindelijk vindt hij wat: het torentje van de Petteflet. Daar maakt hij kennis met de Stampertjes, mevrouw Helderder, Aagje en Zaza, maar ook met andere dieren als Dollie, Langhors en de Krullevaar kan hij het goed vinden.

4. Superjuffie
Juf Josje lijkt een heel gewone juf. Maar als er een dier in gevaar is, verandert ze in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet als een groene tornado door de lucht. Al snel ontdekken haar leerlingen haar gave, maar gelukkig beloven ze niets tegen de strenge directeur te zeggen. Samen verzinnen ze allerlei uitvluchten wanneer juf Josje weer eens te laat op school komt met takjes in haar haar of een eendje in haar jaszak. Ondertussen gebeuren er heel vreemde dingen in de stadsdierentuin: de directeur is plotseling vertrokken en er wordt een tijger ontvoerd. Komt Superjuffie’s hulp op tijd?

Welk boek lees jij graag voor aan groep 3?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Debora

    Krik is een boek dat ik nu aan het voorlezen ben in groep 3. Erg leuk! Bied veel kansen voor leuke stemmetjes. De griezels blijf ik ook altijd erg leuk vinden.

Geef een reactie