De nieuwe groep – taalhoek –

De taalhoek in groep 3 mag een stuk uitdagender zijn dan de taalhoek in groep 2. Ik heb Pinterest afgestruind voor leuke ideeën rondom het thema ‘De nieuwe groep’. Welke materialen zijn leuk en geschikt voor in de taalhoek?

Materialen
– schuurpapieren letters
– letterdoos
– tijdschriften om in te knippen
– werkbladen
– gekleurde pennen

Werkbladen
In de methode zitten vaak leuke werkbladen. Lijn 3 heeft een werkblad waarbij ze allerlei informatie over zichzelf en over de school moeten opschrijven en omcirkelen. Denk aan: hoe heet je? Welk huisdier heb je? Hoeveel broertjes/zusjes heb je? Welk speelgoed heb je thuis? Hoe heet je juf? Hoe heet de school? Welke woordjes ken je al?

Taalspelletjes
In de taalhoek liggen de themaspelletjes. We hebben dit thema een memorie waarbij ze het plaatje bij de juiste beginklank moeten vinden en een woordbingo met de woorden van het thema. De kinderen kunnen zelf op de cd de woorden luisteren.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Sandy

    Wij gaan volgende week starten met Lijn 3. Ik ben heel blij dat ik hier al adviezen kan vinden! Super leuk om te zien en handig om in te zetten!! Dank je wel!

Geef een antwoord