Je bekijkt nu Review: alles is reden voor een feestje

Review: alles is reden voor een feestje

Van uitgeverij De Vier Windstreken kwam een vrolijk prentenboek binnen, namelijk: “alles is reden voor een feestje“. Het boek is geschreven door  Monique Berndes en geïllustreerd door Ingrid & Dieter Schubert.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Het verhaal
Een feestje vieren omdat het een mooie dag is. De meeste dieren in het bos vinden dat maar raar. Dat is toch geen reden voor een feestje?  En toch hangt op de grote boom in het bos, waar normaal allemaal advertenties hangen, een uitnodiging van Eekhoorn voor een feestje omdat het zo’n mooie dag is. De dieren worden het niet met elkaar eens en dan kun je maar één ding doen: uil om raad vragen. Hij is namelijk het meest wijze dier van het bos. Uil komt met de conclusie dat alles waar je blij van wordt, reden is voor een feestje. Bever, Muis, Haas, Mol, Mier en Eekhoorn weten niet hoe snel ze thuis moeten komen, want allemaal hebben ze voorbereidingen te treffen voor hun feestje. Al snel hangt de boom niet meer vol met advertenties, maar met uitnodigingen. De één geeft een feestje omdat hij niet op zijn duim heeft geslagen, de ander omdat ze een nieuwe baan heeft en weer één omdat hij verliefd is.
Haas is druk bezig geweest en wacht tot zijn vriendjes komen, maar er komt helemaal niemand. Als hij naar de boom loopt om te kijken of zijn uitnodiging nog wel te lezen is, zijn alle uitnodigingen weg en hangt er nog maar één groot papier. Uil schrijft dat iedereen vanavond bij hem moet komen. Boos gaan de dieren naar Uil, maar als hij uitlegt dat als ze allemaal tegelijk een feestje vieren er niemand kan komen, zijn ze hun boosheid snel vergeten en vieren ze samen één groot feest. Een feest omdat ze allemaal iets te vieren hebben.

De illustraties
De illustraties zijn allemaal paginavullend en met veel detail getekend. Ook al zijn de illustraties niet fel, toch geven ze de vrolijkheid van het verhaal weer. Leuk is dat bepaalde delen van de illustraties er uit zien als een echte ingekleurde kleurplaat. Dat maakt de illustraties speciaal en kenmerkend voor de illustrators.

Review: alles is reden voor een feestje

Review: alles is reden voor een feestje

In de klas
Uiteraard past dit prentenboek heel goed bij het thema “feest”. Ook is het leuk om met de kinderen uit te diepen waar zij blij van worden en wat zij een reden voor een feestje zouden vinden. Leuk is om als afsluiting van het thema dan ook echt een feestje te geven en de kinderen hun eigen uitnodiging te laten maken, net zoals de dieren in het boek doen.

Alles is reden voor een feestje
Schrijver: Monique Berndes
Uitgever: De Vier Windstreken
Prijs: €14,50

Klik hier om het boek bij bol.com te bestellen.

Review: alles is reden voor een feestje

 

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie