Je bekijkt nu Review: Job en Keetje

Review: Job en Keetje

Soms ben je als leerkracht of ouder wel eens toe aan een nieuw voorleesboek voor de kinderen. Via uitgeverij Ploegsma kreeg ik het vrolijke voorleesboek “Job en Keetje”. Het boek ging meteen mee naar school en zowel mijn klas als mijn duo zijn enthousiast.

De inhoud
Op een dag staat er een grote auto voor het huis van Keetje. Het blijkt een verhuiswagen te zijn waaruit onder andere een roze step wordt gehaald. Keetje verheugd zich op de komst van een het nieuwe buurmeisje. Haar verbazing is groot als het niet een meisje maar een jongen blijkt te zijn. Het is Job. Zo begint het voorleesboek met de avonturen van Job en Keetje.

Het boek bestaat uit vier delen, die onderverdeeld zijn in de seizoenen. Elk seizoen heeft zo’n veertien verhalen die vaak uit twee bladzijdes bestaan. De verhalen hebben regelmatig, maar niet altijd iets met het seizoen te maken. Uiteraard komt de kinderboerderij voorbij, gaan ze naar het strand en wordt er een pindaketting gemaakt.
De verhalen zijn opgebouwd uit korte zinnen die goed te begrijpen zijn voor jonge kinderen. Ook heeft elk verhaal vaak een leerzame boodschap in zich.

Met Job en Keetje verveel je je nooit. Het zijn twee kinderen met veel fantasie die elke keer weer iets nieuws bedenken.

De illustraties
De illustrator van dit boek is Jeska Verstegen. Elk verhaal heeft zijn eigen paginavullende illustratie die de kern goed weergeeft. Er worden vrolijke kleuren gebruikt waardoor het een fris geheel is. De illustraties zijn zo gemaakt dat het lijkt alsof Jeska op elke pagina eigenhandig met kleurpotlood aan de gang is geweest.

Mijn mening
Zoals ik al eerder aangaf is mijn klas enthousiast. Ik denk dat dit komt omdat het herkenbare situaties zijn voor de kinderen die voorkomen in dit boek. Daarnaast zijn het korte verhalen met korte, heldere zinnen, zodat ze goed hun aandacht erbij kunnen houden.
De verhalen hebben een ideale lengte om tijdens het eten en drinken even kort voor te lezen of als je aan het eind van de dag nog een paar minuten over hebt.

Dus heb je een keer zin in wat variatie naast bijv. Jip en Janneke? Dan raad ik je het duo “Job en Keetje” aan.

Job en Keetje
Auteur: Lizette de Koning
Illustrator: Jeska Verstegen
Uitgever: Ploegsma
Prijs: € 17,99

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

 

 

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie