Je bekijkt nu Review: Insectenrijk: een schatkamer vol wonderlijke wezens

Review: Insectenrijk: een schatkamer vol wonderlijke wezens

Welkom in het insectenrijk! Je ziet ze vaak niet, maar het zijn de succesvolste wezens ter wereld. Willen jouw kinderen de insecten eens van dichtbij bewonderen? Dan is het boek ‘Insectenrijk‘ een prachtige keuze. In deze blog vertel ik je er meer over.

Insectenrijk
Misschien ken je de oude schoolplaten van vroeger nog wel? Nou, dit boek staat er vol mee. Wanneer je het boek doorbladert vind je een prachtige verzameling van insecten.

Het boek begint met algemene informatie over het insectenrijk waarbij ook de onderdelen van een insect, zoals voelsprieten, borststuk en poten worden uitgelegd.

Na de inleiding volgen de levenscycli van een vlinder en mot. Deze platen zou je eigenlijk moeten ophangen in het klaslokaal, zo prachtig en duidelijk geïllustreerd! Na de uitgebreide vlinderplaten zijn de andere insecten aan de beurt. Van libellen, vliegen, bijen, wespen, kevers, tot aan lieveheersbeestjes, alle bekende insecten komen uitgebreid aan bod. De namen van de verschillende soorten worden weergegeven en er wordt in kaders informatie over het insect beschreven.

Het boek sluit af met opmerkelijke insectenweetjes, insectenrecords en een woordenlijst.

Review: Insectenrijk: een schatkamer vol wonderlijke wezens Review: Insectenrijk: een schatkamer vol wonderlijke wezens

Hoe gebruik je het boek?
Het boek is enorm leerzaam, zelfs al voor kinderen van de middenbouw, je kijkt echt je ogen uit! Ik wist bijvoorbeeld niet dat er zoveel soorten torren en lieveheersbeestjes zijn. Zelfs voor volwassenen is het dus enorm boeiend!

  • Het boek is echt een mooie aanvulling op het thema insecten of dieren. Veel informatieboeken zijn lastig geschreven of bevatten enorm veel tekst. Dit is bij dit boek juist niet zo. De platen zijn erg groot, zodat het goed zichtbaar is en de tekst is minimaal.
  • Door de vele details kunnen de kinderen de insecten goed bekijken. Wat valt hen allemaal op?
  • Neem het boek mee naar buiten en gebruik het als kijkboek. Welke mier of tor kunnen ze in de natuur vinden? Kunnen ze de naam ontdekken?
  • Laat de kinderen de platen goed bekijken en dan een 3d kunstwerk van een insect maken.

Het boek is echt een mooie aanvulling op de natuurlessen. Het heeft prachtige platen en is hierdoor ook praktisch inzetbaar.

Insectenrijk: een schatkamer vol wonderlijke wezens
Schrijver: Susie Brooks Dawn Cooper
Uitgever: Fontaine Uitgevers B.V.
Prijs: €16,95

Klik hier om het prentenboek te bestellen.

Review: Insectenrijk: een schatkamer vol wonderlijke wezens

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie