Je bekijkt nu Leesboekjes voor beginnende lezers over kerst

Leesboekjes voor beginnende lezers over kerst

Rond kerst kunnen de meeste groep 3 kinderen lezen op M3-niveau. Het wordt steeds leuker om ook echte teksten te lezen. Je kunt de taalmethode dan iets meer loslaten en meer echte teksten gaan lezen. Er zijn een aantal leuke leesboekjes voor beginnende lezers over kerst.

Jozef en Maria krijgen een kindje

Jozef en de hoogzwangere Maria moeten van de keizer naar de stad waar ze vandaan komen, namelijk Bethlehem. Hier aangekomen vinden ze geen slaapplaats. Ze slapen in een stal waar Jezus geboren wordt.

Het is een spannend en grappig AVI-leesboek (M4) met zwart-wit illustraties, geschikt voor jongens en meiden.

Bekijk het boek op bol.com.

Laat die beer los!

Het is de dag voor kerst. Buiten is het koud. Maar in de klas van juf Fiep is het warm en gezellig. Er ontbreekt alleen nog één ding: een boom met lichtjes. Groep 3 trotseert de kou om een spar te halen in het bos. 

Als de kinderen midden in het bos zijn, horen ze ineens gepiep. Het is het jong van een ijsbeer, dat met zijn pootje vastzit in een klem. Juf Fiep schiet het diertje meteen te hulp. Maar dan komt de moederbeer achter de struiken vandaan…

Bekijk het boek op bol.com.

Lok, IJsbaan van boer bram

Het is bijna kerstvakantie en op school staat alles in het teken van Kerst. Floor en Flip gaan naar boer Bram en zien dat hij een ijsbaan heeft gemaakt in het weiland. Zij maken hiervoor een bord. Daar zijn spullen voor nodig, die Flip gewoon pakt bij anderen, zonder het eerst te vragen. Dat mag natuurlijk niet.

Dit schoolavontuur speelt in de winter en is het tweede verhaal over juf Juul, na ‘Juf Juul trouwt’ (2016). Ditmaal is ze zwanger en krijgen de kinderen na enige tijd een vervanger. Het hele verhaal ademt een christelijke sfeer. 

Bekijk het boek op bol.com.

Jozef en Maria gaan op reis

Jozef en Maria gaan op reis naar de stad van David. Maria zit op de ezel. Ze is snel moe. Haar buik is dik, ze krijgt een kind.

In dit prentenboek kunnen beginnende lezers zélf het kerstverhaal lezen. Op hun eigen niveau, dus zonder hoofdletters. De tekeningen vormen samen met de tekst een sfeervol geheel.

Bekijk het boek bij Kwintessens.

Welke van de boeken lijkt jou het leukste? Weet jij nog leesboekjes voor beginnende lezers over kerst?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie