Je bekijkt nu Om nooit te vergeten

Om nooit te vergeten

Wanneer een klas geconfronteerd wordt met de dood door het overlijden van bijvoorbeeld de juf, een klasgenoot of ouder heeft dit erg veel impact op een kind. Op veel scholen is hiervoor een protocol opgesteld, maar dit vertelt je niet altijd wat je ook in de klas kunt doen. Voor jonge kinderen gaat het leven vaak ook snel weer door en daarom wisselen de emoties zich vaak snel af. Toch hebben ook zij vragen rondom het overlijden van iemand.

Om nooit te vergeten
Een mooi boek om dan voor te lezen is: ‘Om nooit te vergeten‘. Het verhaal gaat over Imme, die samen met zijn moeder naar de kinderboerderij gaat. Daar aangekomen ziet hij de geit niet meer, want de geit is dood. Hij moet dan gelijk denken aan Lotte en opa die ook zijn overleden. Imme vraagt zich af of de geit ook in de hemel is, maar daar heeft mama geen antwoord op. Samen gaan ze naar de begraafplaats van Lotte om haar graf te verzorgen.

Dit boek biedt ruimte om met de kinderen te praten over de dood. Op de website van Arkmedia is een brief te downloaden met lessuggesties rondom het boek. Het boek is ook uitermate geschikt om bijvoorbeeld in een rouwkoffer te doen.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie