Je bekijkt nu Christelijke boeken juli

Christelijke boeken juli

De afgelopen maand heb ik van de christelijke uitgevers verschillende boeken gekregen, die in deze blog worden toegelicht. Hopelijk doe je zo nieuwe inspiratie op voor je eigen groep of voor thuis. Veel leesplezier!

Lotte laat maar; kan het even normaal

Kennen de kinderen in groep 8 de serie over Lotte al? Dit is meer de meidenvariant van Silvester, ook geschreven door Willeke Brouwer. In het derde deel van de hilarische graphic novel-serie maakt ze weer van alles mee.

Lotte is een echte brugklasser. Zo zorgt een burn-out van de toneeljuf ervoor dat DE ZOEN nog even niet doorgaat. Jammer, of toch niet? En er komt een nieuwe jongen in de klas die autosme heeft. Lotte vindt hem superleuk, want hij heeft hele maffe humor. En dan is er ook nog die suffe excursie voor maatschappijleer en al dat huiswerk.

Een nieuw doldwaas verhaal over Lotte met veel grappige scenes en lachbuien zonder einde! Vooral de illustraties maken het helemaal af. Een fijn boek om in de leeskast in de klas te hebben dan kunnen de meiden zelf kiezen of ze het boek lezen tijdens het stillezen. Maar ook zeker leuk om iemand cadeau te doen die nu de basisschool verlaat.

Bekijk het boek op bol.com.

De vuurproef

Dit is het derde deel van de serie Scouts in actie. De boeken zijn geschikt voor stoere jongens en meiden die lezen op E5 niveau.

Op de scoutingsclub staat alles in het teken van vuur. Welpen Lau, Luuk en Laila doen goed hun best, want ze willen het insigne ‘kampvuur’ dolgraag halen. Maar dan breken er in het dorp mysterieuze branden uit. Als Lau door zijn klasgenoten verdacht wordt, besluit hij met zijn vrienden op zoek te gaan naar de echte dader.

Een verhaal vol spanning, actie en echte vriendschap!

Bekijk het boek op bol.com.

Maffe meester Daan vliegt alle kanten op

Dit is het tweede deel van een serie geschreven door Judith van Helden. De boeken hebben wel iets weg van Mees Kees, maar zijn toch ook echt weer uniek. Het boek bevat veel humor en er worden veel herkenbare situaties voor kinderen en volwassenen beschreven.

Zelf hou ik niet zo heel veel van ik-boeken, maar in dit geval is het juist wel heel grappig. De ik-figuur is namelijk de meester en niet een kind uit de klas! Dit maakt het wel heel uniek, leuk voor de kinderen om zo een kijkje in een meester-hoofd te krijgen.

In dit deel mag de klas van de maffe meester op schoolreis naar Schiphol. Om zijn leerlingen daarop voor te bereiden, organiseert meester Daan een spannende vliegwedstrijd in de school. Maar net als hij zelf voor stuntvliegtuig speelt, komt de directeur zijn kamer uit…

Bekijk het boek bij bol.com.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie