Je bekijkt nu Boekentip: Dieren van de zee

Boekentip: Dieren van de zee

Ik ben altijd op zoek naar mooie informatieboeken rondom de natuur. Mijn voorkeur gaat uit naar realistische afbeeldingen die echt aansluiten bij de werkelijkheid. Het boek Dieren van de zee sluit hier goed bij aan.

Dieren van de zee

Vanuit de ruimte gezien is de blauwe aarde bijna helemaal bedekt met water. Daarin verschilt onze planeet van alle andere bekende planeten, en dat maakt de aarde misschien wel uniek in het heelal. Omdat er water is, kan er leven zijn.

En in het water leven allerlei bijzondere wezens. In dit boek worden ze uitgebreid beschreven. Denk o.a. aan plakton, neteldieren, weekdieren, geleedpotigen, vissen, en reptielen.

Door te bladeren in dit boek ontdek je de grootsheid van de oceaan. Je gaat van de door de zon verlichte ondiepe zeeen tot de duistere diepzee en vindt bijzondere dieren die zich gewoonlijk verbergen onder de golven.

Feiten, informatie en prachtige schematische illustraties wisselen elkaar af.

In de praktijk

Je zou dit grote boek bijna alleen al kopen om de mooie illustraties. Deze zijn heel interessant om aan de kinderen te laten zien. Verder vind ik het vooral een goed naslagwerk voor jezelf als leerkracht.

Het is namelijk een soort encyclopedie over de dieren van de zee. De teksten zijn ook meer voor volwassenen geschreven.

  • Je kunt de informatie gebruiken bij het voorbereiden van je lessen rondom de natuur.
  • Of ombuigen naar eenvoudige leesteksten voor de kinderen wanneer je werkt rondom het thema dieren of onder water.

Nog een kanttekening; het boek gaat wel uit van de evolutie (denk aan jaartallen en hoe de ontwikkeling van bepaalde dieren is verlopen). Als christelijke leerkracht kun je dit in principe gewoon overslaan.

Dieren van de zee
Schrijver: Teagan White
Illustrator: Loveday Trinick
Uitgeverij: Lannoo
Prijs: €25,99

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie