Poppenkast ‘Kikker en de warme dag’

Elk thema staat een prentenboek centraal. Bij het thema ‘Zomer in je bol’ werken we rondom het boek ‘Kikker en de warme dag’. We organiseren allerlei activiteiten rondom het boek, zodat de kinderen op verschillende manieren in aanraking komen met de themawoorden en de verhaallijn.

Poppenkast
Ik heb het verhaal van Kikker en de warme dag aangepast tot een poppenkastverhaal. Veel leerkrachten hebben de kleine knuffels van Kikker en zijn vriendjes, maar je kunt zelf ook heel eenvoudig handpoppen maken. Hier heb ik eerder over geschreven. Lees dit artikel maar eens.

Het poppenkastverhaal kun je hier downloaden.

Functie poppenkast
Wij proberen om regelmatig een poppenkastverhaal uit te spelen. Het is namelijk een ontzettend goed middel voor allerlei doeleinden. Je kunt het gebruiken voor:

x Het introduceren van een nieuw thema.
x Het uitspelen van een prentenboek.
x Het aanbieden van (nieuwe) woorden.
x Het uitspelen van rollenspelen bij de SOVA lessen.
x Het uitlokken van interactie.
x Het prikkelen van de fantasie.

Kinderen vinden het echt heel leuk om naar een poppenkastvoorstelling te kijken. Het is eigenlijk jammer dat je dit zelf niet kunt zien! Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat kinderen het niet leuk vinden. Met een beetje interactie en variatie in je stem kom je echt al een heel eind. Mijn ervaring is zelfs dat de bovenbouwkinderen het nog kunnen waarderen.

 

Over Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

2 reacties op “Poppenkast ‘Kikker en de warme dag’

  1. Hoi Linda,

    Ik kan het poppenkast verhaal niet downloaden klopt dat? Anders zou ik er heel graag gebruik van willen maken.

    Groetjes,
    Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *