Je bekijkt nu Ben ik in beeld? (H)erkenning voor beelddenkende kinderen.

Ben ik in beeld? (H)erkenning voor beelddenkende kinderen.

Wat is beelddenken en hoe kun je hier je onderwijs op aanpassen? Ik heb er al eens een artikel over geschreven, dat je hier kunt terug lezen.Ben ik in beeld‘ is een boek speciaal voor kinderen. Om uit te leggen wat beelddenken is, hoe dat voelt, waar je moeite mee hebt, maar bovenal om te ervaren welke talenten je hebt.

Vormgeving
Het boek is echt gericht op kinderen, die denken in beelden. Wanneer je door het boek bladert kom je heel veel plaatjes en kleuren tegen. De tekst is echt minimaal en is in een groot en duidelijk lettertype weergegeven. Na een aantal bladzijden wordt telkens een samenvatting gegeven. Moeilijke woorden wordt met een * onderaan de bladzijde uitgelegd.

Waar ik heel blij mee ben zijn de tips onderaan elke bladzijde. Deze tips worden in gekleurde balken weergegeven en zijn gedrukt over de hele breedte van de bladzijde. De tips zijn geschreven voor kinderen, maar hier kun je als leerkracht ook echt je voordeel mee doen. Een aantal tips zijn:

‘Jij bent uniek! Er is er maar één zoals jij op de wereld.’
‘Er bestaan ook stripboeken over de vaderlandse geschiedenis!’
‘Maak foto’s van je opgeruimde bureau….. zo weet je hoe het moet worden als je gaat opruimen.’
‘Beeld cijfers of letters eens uit met je lichaam….’
‘Schrijf cijfers en letters eens met je vinger in de lucht.’

Mijn mening
Wat ik zo leuk vind aan dit boek is dat je het boek ook heel goed kunt gebruiken bij talige kinderen. Het geeft je ideeen om lessen eens op een andere manier vorm te geven. Ik weet zeker dat ook zij het heerlijk vinden om met hun lichaam letters uit te beelden of het fijn vinden om overzicht te hebben. Hierbij denk ik ook aan kinderen met autisme.

Ben ik in beeld?
Schrijver: Wendy van Lammers van Toorenburg
Uitgever: Pica
Prijs: €19,99

Klik hier om het boek te bestellen.

Ben ik in beeld? (H)erkenning voor beelddenkende kinderen...

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Linda

  Ik heb net nog een mail gestuurd, dus hopelijk ben ik nog op tijd om mee te doen! Ik zou het boek ontzettend graag willen winnen!

 2. Erika

  Ik heb zelf 3 kinderen die in beelden denken. In mijn kleutergroep zijn er ook enkele kinderen die alles in beelden zien. Ze kunnen dan duidelijk vertellen wat ze zien.
  Het zou fijn zijn als ik het boek zou winnen. Het is een leuke aanwinst ook om ouders te kunnen begeleiden.

  1. Linda

   Leuk dat je meedoet. Voor ouders is het inderdaad ook een interessant boek.

 3. Lisette

  Je eerdere post over beelddenken met alle kenmerken van zo’n kind heb ik dirct gepind en doorgestuurd naar mijn duo partner. Het was alsof je een specifiek jongetje uit mijn klas beschreef… En het vulde mijn eigen vermoedens aan… Aangezien we druk op zoek zijn naar de juiste aanpak voor dit heerlijke knulletje…. Ik zou dus graag het boek daarvoor willen gebruiken…

  1. Linda

   Wat fijn! Hopelijk heb je genoeg handvatten gekregen om hem een eind op weg te helpen.

 4. geavanderspek

  te gek boek. ik moet zelf alles door het oog van mijn camera zien .
  ben tijdens mijn vertellen ook altijd gelijk aan het tekenen op het digi bord.
  ding graag mee naar de boekprijs.
  Want ieder kind of het nu nodig is of niet vind beelddenken leuk. Kan best nog wat ideetjes gebruiken.
  schitterende site trouwens, ben er pas achter dat jij de zelfde Linda bent die bij ons stage liep. Had het verband niet gelegd.
  Top!

Geef een reactie