Je bekijkt nu Documentaire: Anne vliegt (tics)

Documentaire: Anne vliegt (tics)

Er zijn ontzettend veel interessante documentaires gemaakt over het onderwijs en zorgkinderen. Elke week wil ik er één met jullie delen en bespreken. Door er naar te kijken krijg je vaak een uniek kijkje achter de schermen en hier leer je ontzettend veel van! Donderdag = filmavond! 

Anne vliegt
De 11-jarige Anne is een prachtig meisje. Een meisje waar je naar blijft kijken. En hoe langer je kijkt, hoe beter je ziet dat ze last heeft van tics. Anne heeft namelijk Gilles de la Tourette. Daardoor doet haar lichaam soms dingen die ze niet wil, bijvoorbeeld zomaar een rondje draaien, of overal even aan likken.

Klik hier om de documentaire ‘Anne vliegt’ te bekijken.

Vecht strijdlustig
Anne heeft het soms moeilijk met haar afwijking, vooral op school. Ze is bang dat ze gepest wordt of uitgelachen. Daarom probeert Anne haar tics in te houden, maar dat valt niet mee. Anne schaamt zich voor haar afwijking, maar ze zit lang niet bij de pakken neer. Ze vecht strijdlustig tegen haar tics of vergeet ze juist, bij haar vriendje en beste vriendin die haar nemen zoals ze is. Het liefst ‘vliegt’ ze door het leven, want dan zie je niks en is ze op haar best. In de jeugddocumentaire Anne vliegt zien we hoe Anne met haar tics leeft. Tics die ze uiteindelijk toch ook niet kwijt wil…

Wil je meer informatie over tics? Lees dan het interview ‘Mijn kind heeft La Tourette’ of een informatief artikel dat ik schreef over tics bij kinderen.

Tip Klasvanjuflinda
Ken je ook een goede documentaire? Laat het dan via [email protected] weten!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie