Je bekijkt nu Documentaire ‘Joan’s boys’

Documentaire ‘Joan’s boys’

Er zijn ontzettend veel interessante documentaires gemaakt over het onderwijs en zorgkinderen. Elke week wil ik er één met jullie delen en bespreken. Door er naar te kijken krijg je vaak een uniek kijkje achter de schermen en hier leer je ontzettend veel van! Donderdag = filmavond!

Leven op de rails
‘Joan’s boys’ is een dubbelportret van kinderpsycholoog Joan Sträter en de veertienjarige Marokkaanse tweeling Alaa en Adil uit Amsterdam. De jongens zijn in aanraking met de politie gekomen en hebben moeite om hun leven op de rails te krijgen.

Bekijk hier de documentaire ‘Joan’s boys’.

Ontspoord
Alaa en Adil wonen bij hun moeder, die dagelijks getuige is van wrijvingen en openlijke vijandigheid tussen de broers. Joan ziet het als haar taak om ontspoorde jongeren bij te staan en zicht op een betere toekomst te geven. Ondertussen moet ze goed opletten dat het niet ten koste van haar eigen leven gaat.

Indrukweekend
Joan’s boys brengt op een indringende en filmische manier het contact tussen Joan en ‘haar’ jongens in beeld. Het is een film over verschillende werelden die elkaar raken, over kijken en bekeken worden, oordelen en veroordelen en helpen en geholpen worden.

Tip Klasvanjuflinda
Ken je ook een goede documentaire? Laat het dan via [email protected] weten!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie