Je bekijkt nu Documentaire ‘Intensieve gedragstraining voor kleuters’

Documentaire ‘Intensieve gedragstraining voor kleuters’

Er zijn ontzettend veel interessante documentaires gemaakt over het onderwijs en zorgkinderen. Elke week wil ik er één met jullie delen en bespreken. Door er naar te kijken krijg je vaak een uniek kijkje achter de schermen en hier leer je ontzettend veel van! Dit keer een tip van Mirjam.

Drukke kleuters
Je hebt drukke kleuters en je hebt ERG drukke kleuters. Met ERG drukke kleuters bedoel ik kinderen, die materialen stuk maken, gillen, andere kinderen en de juf bewust pijn doen en met spullen gooien. Kinderen, die je niet meer in de klas kunt houden en die bijvoorbeeld bij je collega of directeur moeten afkoelen. Over deze kinderen gaat de documentaire ‘Intensieve gedragstraining voor kleuters’. Heb je zo’n kind in de klas? Dan moet je echt even een half uur de tijd nemen om de documentaire te bekijken.

Bekijk hier de documentaire ‘Intensieve gedragstraining voor kleuters’.

Intensieve gedragstraining
In Utrecht is een speciaal programma ontwikkeld om deze kinderen te helpen. Er zijn kinderen die 1x in de week naar de gedragstraining gaan. Werkt dit niet, dan kun je ook heel de week naar de gedragstraining. In deze groep zitten acht kinderen met twee leerkrachten. Ze doen eigenlijk hetzelfde als in ieder andere kleutergroep, maar worden extreem beloond voor positief gedrag. Negatief gedrag wordt voor zover mogelijk genegeerd. Het programma NOVA heeft toestemming gekregen om de kinderen, leerkrachten en ouders te filmen en dit heeft tot deze interessante documentaire geleid.

Wat heb ik ervan geleerd?
Ik vind het belangrijk om te weten wat intensieve gedragstherapie voor kleuters precies is. Daarnaast ben ik me er nog bewuster van geworden hoe belangrijk het is om kinderen positieve aandacht te geven. Het blijkt ook dat deze therapie echt werkt. Ze hebben dezelfde kinderen een jaar later nog eens gefilmd, dit kun je zien in de tweede documentaire. De therapie wordt nu ook in het hele land gegeven.

Tip Klasvanjuflinda
Ken je ook een goede documentaire? Laat het dan via [email protected] weten!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Julie

    In België heb je zo ook het STOP 4-7 project.

Geef een reactie