Je bekijkt nu Uitslag enquête Klasvanjuflinda.nl

Uitslag enquête Klasvanjuflinda.nl

Een aantal weken geleden heb ik gevraagd of jullie een enquête wilden invullen. Meer dan 300 bezoekers hebben dit gedaan, super bedankt hiervoor! In deze blog wil ik je graag de resultaten delen en vertellen wat dit betekent voor mijn website.

enquête Klasvanjuflinda.nl
Allereerst wil ik jullie graag de reden vertellen waarom ik een enquête heb opgesteld. Uiteraard is het natuurlijk altijd goed om feedback te horen. Maar de belangrijkste reden is dat ik graag tegemoet wil komen aan jullie wensen. Ik kan alleen met dit werk doorgaan, als jullie het willen lezen. Ik heb het wel eens door laten schemeren, maar het er nooit bewust over gehad. Op dit moment sta ik drie dagen voor de klas en de andere twee dagen besteed ik o.a. aan mijn website. In november heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van koophandel en dat betekent dat Klasvanjuflinda een echt bedrijf is geworden.

Ik blog al ruim zes jaar op dit domein, hiervoor had ik een weblog, en ik doe dit met ontzettend veel plezier. Hoe tof is het dan om er een eigen bedrijf van te kunnen maken! Wat dit precies betekent vertel ik verderop in deze blog.

Het bovenbrein van kleuters activeren en trainen

Wat feitjes
Volgens de richtlijnen van een officieel onderzoek is het aantal mensen dat de enquête heeft ingevuld niet representatief in vergelijking met het aantal bezoekers. Toch deel ik graag de informatie die hieruit is gekomen en trek ik voorzichtige conclusies.

Ruim 96 % is juf, de rest van de bezoekers is meester of bezoekt als ‘ouder’ de website. De helft zit langer dan 10 jaar in het onderwijs, de andere helft korter, is student of ouder. De meesten bezoeken een paar keer in de week de website. Jullie bezoekjes zijn redelijk willekeurig. ‘s avonds heeft voor een aantal wel de voorkeur.

Jullie houden van blogs over klassenmanagement, zorg en gedrag, en leren. Volgens jullie mag ik nog veel meer schrijven over onderwerpen als  taal/lezen en rekenen. Ook klassenmanagement mag nog wel meer aan bod komen.

Samenwerkingen
Zoals jullie misschien al wel gemerkt hebben werk ik regelmatig samen met bedrijven. Zij betalen mij een van te voren afgesproken bedrag en in overleg schrijf ik over het bedrijf of product een blog. Daarnaast schrijf ik veel reviews over boeken. Deze krijg ik altijd gratis van de uitgevers, hier krijg ik verder niet voor betaald.

Driekwart van jullie lezen de reviews als het hem/haar interesseert. De meesten hebben geen problemen met de advertorials die ik deel. Jullie vinden het fijn dat deze (meestal) onderwijsgerelateerd zijn. Een enkeling vind het storend, maar de meesten snappen dat dit nodig is. Waarom zijn advertorials nodig? Ik gaf het aan het begin van de blog aan, Klasvanjuflinda is mijn bedrijf geworden. Dit betekent dat ik er veel tijd per week insteek (gemiddeld rond de 24 uur). Deze tijd gebruik ik om blogs te schrijven, maar ook om literatuur te lezen, social media bij te houden en mails bij te werken. Ik krijg betaald door inkomsten uit advertorials, door klikken op banners en door inkopen die via mijn website bij Bol.com worden gedaan.

Je kunt het heel goed vergelijken met een tijdschrift. Voor een tijdschrift betaal je een bepaald bedrag om het uberhaupt te mogen lezen. Daarnaast halen ze inkomsten uit advertorials die in het tijdschrift staan. Mijn website is eigenlijk een digitaal onderwijstijdschrift boordevol gratis informatie en inspiratie. Door hier inkomsten uit te halen blijft het voor mij rendabel om door te blijven bloggen.

De toekomst van Klasvanjuflinda
Ik ben mijn opleiding Master SEN aan het afronden. De modules heb ik allemaal gevolgd en nu kan ik mij richten op het praktijk gericht onderzoek. Dit betekent dat ik meer tijd over heb voor het bloggen. Mijn doel is om nog meer informatieve blogs te schrijven, hierin onderscheid ik mij ten opzichte van andere websites. Persoonlijke blogs zouden jullie een leuke aanvulling vinden. Denk hieraan aan mijn eigen ervaringen en overdenkingen uit het onderwijs. Hier wil ik ook zeker wat mee gaan doen. Daarnaast gaf meer dan de helft aan de ‘dagboekjes van een juf’ graag terug te zien. Ik zit erover na te denken om dit 1x per maand te delen.

Naast het bloggen wil ik meer energie steken in het schrijven van E-books. Dit komt goed uit, want jullie willen ongeveer 3x per week een nieuwe blog te lezen. Dit geeft mij wat meer ruimte, want nu zette ik elke dag een nieuwe blog klaar. Ik denk dat hiermee ook de kwaliteit nog beter wordt. Mijn streven is om drie ‘echte’ blogs per week te delen, op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend. Reviews en advertorials worden daaromheen gepland en zijn dus extra. Je kunt dan zelf de keuze maken wat je wel en niet leest.

Tot slotte
Ik kreeg ontzettend veel leuke complimenten, echt super lief! Jullie vinden dat ik goede informatie deel en prettig leesbaar schrijf. Daarnaast kreeg ik ook een aantal handige tips. Bijvoorbeeld om een verzamelpagina met alle blogs te maken. Hier ben ik aan begonnen. Ik vind het zelf ook een heel handig overzicht. Nog een tip van mij: links onderaan staat een zoekbalk, je kunt zo heel makkelijk door alle blogs zoeken. Daarnaast kun je de nieuwste blogs heel snel bekijken door links bovenaan op blog te klikken. Of volg het ‘klasvanjuflinda blogs‘ bord op Pinterest.

Ik hoop dat het zo helemaal duidelijk is. :-) Heb je zelf nog een goede tip? Of heb je een vraag? Laat het mij gerust weten!

Zoals beloofd zou ik een prentenboek naar keuze weggeven aan een deelnemer die de enquête heeft ingevuld. En de winnaar is Conny van der Staal, zij wint het boek: ‘Als de geit leert zwemmen‘. Een echte aanrader trouwens!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Petra

    Wat leuk dat je deze informatie met ons deelt! Wij blijven je volgen! Hoeveel tijd was je tijdens de eerste jaren kwijt aan je blog?
    Vriendelijke groet van collegabloggers uit het VO,
    Petra en Sietske van Lesandmore.nl

    1. Oei echt geen idee meer…. Ik was er elke vrije minuut wel mee bezig. Eigenlijk alle vrije avonden en weekenden dus. Maar het is de investering dubbel en dwars waard! ;-)

Geef een reactie