Je bekijkt nu Fotograaf voor een dag

Fotograaf voor een dag

Ik heb nog een hele oude camera liggen, maar ik vind het zonde om hem weg te gooien. Onder de afwas wist ik opeens wat ik ermee kon doen! De kinderen fotograaf laten spelen! Geweldig toch om te zien wat kinderen op de foto zetten! 1x in de week mag een kind fotograaf voor een dag zijn. Hij krijgt dan een speciale pet op en een kaartje met een touwtje om zijn nek met fotograaf erop. Dit kind mag dan heel de dag of ochtend foto’s maken. Tijdens het spelinloop, de eerste paar minuten in de kring (anders wordt het irritant) , tijdens spelen en werken en tijdens het buiten spelen.

Resultaat
Tussen de middag heb ik de foto’s op de computer gezet en ik moet toegeven meer dan twee/derde is mislukt! Te veel bewogen of vergeten om het dopje van de lens te doen! Maar weer een goede les voor de volgende keer natuurlijk! ‘s Middags heb ik met de kinderen de foto’s bekeken en ze vonden het echt hilarisch om te zien! (Ik snap niet zo goed wat er leuk is aan een wazig hoofd, maar goed..) De kinderen vroegen heel de dag door of zij de volgende keer mogen, dus spreek dit duidelijk af met de kinderen! Als iedereen een keer geweest is ga ik beginnen met het geven van speciale opdrachten. De kinderen moeten dan bijvoorbeeld iets met een bepaalde vorm fotograferen: (rond, vierkant, driehoek). Of fotokaartjes met 1 potlood – 2 potloden – 3 potloden, ga zo maar door maken. Wie weet nog meer leuke opdrachten?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Lieselot

    Wat ook leuk is, is het alfabet fotograferen. Eerste foto= ding dat lijkt of begint op A enzovoort

  2. Astrid Van den Bulck

    Wat een fantastisch idee! Bedankt!

Geef een reactie