Je bekijkt nu Studiekaartjes

Studiekaartjes

In mijn groep leren de kinderen toetsen met behulp van studiekaartjes. Ze krijgen een samenvatting van het hoofdstuk, bijvoorbeeld geschiedenis, mee naar huis om te leren. Thuis moeten ze 10 vragen bedenken over de tekst en die moeten ze op een kaartje schrijven. Het antwoord, dat in de tekst staat, schrijven ze op de achterkant. De kaartjes nemen ze weer mee naar school en stellen ze elkaar de vragen over de tekst.

Coöperatief leren
Laat alle kinderen door de klas lopen. Wanneer de leerkracht in haar handen klapt moeten de kinderen stil staan en een tweetal vormen met degene die het dichtst bij hen staat. De leerkracht geeft dan aan wie het eerst mag beginnen met het stellen van de vraag. Dit kun je op leuke manieren doen bijvoorbeeld:

x Degene met de grootste schoenmaat mag beginnen.
x Degene, die vanochtend het eerste opstond mag beginnen.
x Degene, die het eerste jarig is mag beginnen.

Klik hier voor nog meer coöperatieve werkvormen.

De kinderen zijn altijd erg enthousiast en vinden het ook een uitdaging om alle antwoorden goed te hebben. Op deze manier leren ze met en van elkaar!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie