Je bekijkt nu Lezen: maak een filmpje met ChatterPix

Lezen: maak een filmpje met ChatterPix

De komende weken deel ik elke dag een opdracht rondom taal, rekenen of wereldorientatie waar de kinderen thuis mee aan de slag kunnen gaan. Vandaag een activiteit rondom lezen – boekpromotie. De kinderen gaan op een bijzondere manier hun boek promoten.

Boekpromotie

Natuurlijk kun je de kinderen op de ‘standaard’ manier een boek laten promoten, maar dit kan natuurlijk ook anders. Gebruik bijvoorbeeld eens de app Chatterpix. Deze app is hier niet speciaal voor bedoeld, maar kun je hiervoor wel gebruiken.

App Chatterpix Kids

Het woord ‘chatter’ zegt het eigenlijk al. Met de app ChatterPix kun je namelijk voorwerpen laten praten! Het werkt heel eenvoudig.

  1. Je download de gratis app.
  2. Met de app maak je een foto van een voorwerp.
  3. Je maakt een mond door een lijn te tekenen.
  4. Dan neem je een geluidsfragment (Max. 30 seconden) op.
  5. Speel je het af, dan lijkt het net of het voorwerp praat.
  6. Het filmpje kun je vervolgens opslaan op de telefoon of tablet.

Je kunt zo tekeningen, voorwerpen, maar ook boeken tot leven laten komen. Tijdens deze activiteit gaan de kinderen iets vertellen over het boek wat ze op dit moment aan het lezen zijn.

Op zoek naar meer opdrachten?

In mijn webshop vind je allerlei spellen voor taal en rekenen, maar ook themapakketten. Al mijn producten zijn nu tijdelijk te koop met 15% korting. Als leerkracht kun je je al voorbereiden op nieuwe thema’s, maar hopelijk kun je het ook thuis gebruiken!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie