Je bekijkt nu Creatief: maak stoepkrijtverf

Creatief: maak stoepkrijtverf

De komende weken deel ik elke dag een opdracht rondom taal, rekenen of wereldorientatie waar de kinderen thuis mee aan de slag kunnen gaan. Vandaag een activiteit waarbij de kinderen al hun creativiteit kwijt kunnen. We gaan stoepkrijtverf maken!

Stoepkrijtverf

Op dit moment mogen de kinderen nog heerlijk buitenspelen. Stoepkrijten is iets wat de meeste kinderen leuk vinden en ze kunnen er uren mee zoet zijn. Maar wist je dat je met stoepkrijt ook stoepkrijtverf kunt maken?

Wat heb je nodig?

  • stoepkrijt
  • water
  • kwasten
  • bakjes
  • eventueel schuurpapier

Aan de slag

De kinderen beginnen met het raspen van het stoepkrijt boven een bakje. Ze doen dit door de stoepkrijt over de rand van het bakje te schrapen. Ze kunnen het ook met een stuk schuurpapier doen. Op een gegeven moment heb je een hoopje krijtpoeder verzameld.

Meng het krijtpoeder met een klein beetje water en roer goed door. Is het te dik dan voeg je nog wat water toe. Is het te waterig of zie je de kleur niet goed? Dan voeg je nog wat krijtpoeder toe.

De kinderen kunnen allerlei kleuren maken en vervolgens ermee op de stoep verven. Ook zouden de kinderen verschillende kleuren kunnen mengen.

Op zoek naar meer opdrachten?

In mijn webshop vind je allerlei spellen voor taal en rekenen, maar ook themapakketten. Al mijn producten zijn nu tijdelijk te koop met 15% korting. Als leerkracht kun je je al voorbereiden op nieuwe thema’s, maar hopelijk kun je het ook thuis gebruiken!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie