Je bekijkt nu Begrijpend luisteren: vertel over het verhaal

Begrijpend luisteren: vertel over het verhaal

Deze week deel ik elke dag een opdracht waar de kinderen thuis mee aan de slag kunnen gaan. Vandaag een activiteit rondom begrijpend luisteren waarbij de kinderen gaan luisteren naar een verhaal.

Begrijpend luisteren

Op internet (youtube, schooltv of De voorleeshoek) vind je allerlei digitale prentenboeken die kinderen kunnen bekijken. Je kunt hier een begrijpend luisterles aan koppelen.

De kinderen leren tijdens het kijken nieuwe woorden (mits het boek niet te makkelijk is) en oefenen met het gericht luisteren naar een verhaal.

Bekijk ook eens deze leuke spelletjes om spelenderwijs letters te oefenen.

Vertel over het verhaal

De kinderen bekijken eerst de vragen op het werkblad. Vervolgens kijken ze naar het digitale prentenboek. Welke vragen kunnen ze nu beantwoorden? Vervolgens kijken de kinderen nog een keer naar het digitale prentenboek om de antwoorden te controleren.

Uiteraard kun je dit werkblad ook op andere manieren gebruiken. Bijvoorbeeld na het voorlezen van een boek of na het lezen van een eigen leesboek.

Veel plezier!

Op zoek naar meer opdrachten?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie