Je bekijkt nu Gelezen boeken bijhouden

Gelezen boeken bijhouden

Deze week deel ik elke dag een opdracht waar de kinderen thuis mee aan de slag kunnen gaan. Vandaag een activiteit rondom begrijpend luisteren waarbij de kinderen gaan luisteren naar een verhaal.

Lezen

Het is ontzettend belangrijk dat de kinderen thuis veel lezen. Uit onderzoek blijkt dat als kinderen lange tijd niet meer lezen (bijvoorbeeld in de zomervakantie) er een terugval in het leesniveau wordt gesignaleerd.

Ook thuis moeten de kinderen dus afhankelijk per leeftijd minimaal een kwartier tot half uur lezen in een leesboek.

Hieronder nog een aantal tips over leesonderwijs:

Mijn boekenkast

Om de kinderen te motiveren kun je het template hieronder downloaden. Hierop is een boekenkast met lege boeken te zien. Elke keer kunnen de kinderen een boek inkleuren als ze een boek hebben uitgelezen. Als het past kunnen ze ook de titel opschrijven.

Je kunt dit template ook op een andere manier gebruiken. Laat de kinderen een boek inkleuren voor bijvoorbeeld elke keer of elke tien bladzijden die ze hebben gelezen. Gebruik het template op jouw manier.

Veel plezier!

Op zoek naar meer opdrachten?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie