Je bekijkt nu Boeken bij het thema boeken

Boeken bij het thema boeken

Rondom het thema boeken zijn verschillende boeken te vinden. Ik heb een aantal boeken rondom dit thema verzameld. Deze zijn heel leuk om tijdens het thema voor te lezen.

Je vindt mijn spellenpakket over het thema boeken vast ook leuk!

Op avontuur met boeken

Dit vind ik echt een topper! Het boek gaat over Wurm, die gek is op boeken. Grote, kleine, dikke, dunne… Hij vraagt aan iedereen om hem voor te lezen, en slapen doet hij alleen met een boek onder zijn kussen.

Zo beleeft hij in zijn dromen de meest avontuurlijke verhalen. In dit fantasieverhaal komt heel erg de waarde van boeken en de kracht van lezen naar voren. Echt dus een aanrader voor begin groep 3, wanneer kinderen beginnen met het leren lezen. Lezen neemt je mee naar plekken waar je misschien zelf nooit zou kunnen komen. Lezen is dromen met je ogen open!

Bekijk het boek bij bol.com.

De verhalenmachine

Dit is ook zo’n leuk boek, maar meer voor kinderen die al kunnen lezen en beginnen met verhaaltjes schrijven. Ongeveer halverwege groep 3 en groep 4. Het verhaal gaat over Thomas die een machine heeft gevonden. Hij doet geen bliep of zoemmm, hij heeft geen aan/uitknop en er zitten geen knipperlampjes aan. Maar deze machine maakt letters!

En zo ontdekt Thomas, letters vormen plaatjes en plaatjes maken een verhaal. Heeft hij soms een verhalenmachine uitgevonden? Dit is echt een heel leuk prentenboek dat gaat over verhalen vertellen. Je kunt dit boek heel goed gebruiken rondom het thema ‘verhalen schrijven’. In dit boek komt namelijk heel duidelijk naar voren dat elk kind wel een verhaal kan vertellen!

Bekijk het boek bij bol.com.

Sam en Bennie op zoek naar een boek

Dit is een grappig prentenboek over een meisje (Sam) en haar hondje (Bennie), en over hoe leuk lezen is. Aanrader voor groep 3!

Buiten regent het, dat geeft niet want Sam is lekker aan het lezen in haar boek. Haar hondje Bennie houdt niet van lezen, hij wil spelen. Sam probeert Bennie te overtuigen dat lezen wel leuk is.

Misschien heeft hij liever een ander boek? Sam en Bennie gaan naar de bibliotheek, op zoek naar het juiste boek voor Bennie.

Bekijk het boek bij bol.com.

Zo maak je een boek

En natuurlijk mag dit boek van Willewete ook niet ontbreken bij het thema boeken. In dit informatieboek leren de kinderen over hoe boeken gemaakt worden, wie er meewerkt aan het maken van een boek en hoe het er bij een drukker aan toe gaat.

Ook vind je in dit boek een grote uitklappagina, een leuke knutselbladzijde en een miniquiz. Super leuk!

Bekijk het boek bij bol.com.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie