Je bekijkt nu Werken met een plusboekje
Nerd kid in class. Happy geek against blackboard. Education concept

Werken met een plusboekje

Het duurde even, maar ik heb weer een nieuw plusboekje gemaakt! Dit keer bij het onderwerp het heelal. Ik ben er ontzettend blij mee, want het is erg mooi geworden! In deze blog vertel ik je er wat meer over de plusboekjes.

Wat is een plusboekje?

Ik noem het een plusboekje, omdat het echt geschikt is voor kinderen die minimaal E3/M4 kunnen lezen. Tijdens mijn jaren voor groep 3 had ik regelmatig kinderen in de klas, die al goed konden lezen. Zelfs zo goed, dat de pluslijn van de leesmethode eigenlijk ook te makkelijk was.

Ik besloot toen om zelf materialen voor de kinderen te maken waar ze zelfstandig of in tweetallen mee aan de slag konden. Er zijn nu drie plusboekjes beschikbaar, over piraten, kunst en nu dus het heelal.

Het grappige is dat nu ook leerkrachten uit groep 4 deze plusboekjes ontdekt hebben. Dan kan de hele klas natuurlijk met het boekje aan de slag!

Wat staat er in het plusboekje?

Elk plusboekje wordt beschreven vanuit een kind, bijvoorbeeld Puk de piraat of Kas de astronaut. Dit spreekt de kinderen echt aan.

De bedoeling is dat kinderen elke dag een tekst lezen en een bijpassende opdracht uitvoeren. De opdrachten zijn heel wisselend.

De ene dag zijn zijn het vragen bij de tekst maken, dan weer een ruimtestation nabouwen, een proefje doen of een draaicirkel over de maanstanden maken. Er zit veel variatie in de opdrachten.

Wat zijn de ervaringen met de plusboekjes?

Ontzettend goed! De kinderen vinden het heel leuk om een onderwerp echt uit te diepen. Ook de leerkrachten die hiermee werken zijn enthousiast. Lees de reviews bij de plusboekjes maar. ;-)

Waar vind ik de plusboekjes?

Je vindt de plusboekjes in mijn webshop.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie