Je bekijkt nu Mijn favoriete gedichtenbundels

Mijn favoriete gedichtenbundels

Gisteren is de poëzieweek gestart en daarom deel ik graag mijn vier favoriete gedichtenbundels. Ik heb een hoop bundels in mijn boekenkast staan. Aan het einde van de schooldag las ik vaak een gedicht voor en zo sluit je de dag op een leuke manier af.

Ik wou dat ik een vogel was

Dit is een prachtige bundel met voor elke dag van het jaar een gedicht rondom de natuur. Het idee achter deze bundel is om poëzie aantrekkelijk en toegankelijk te maken voor jong en oud… en dat is zeker gelukt!

Het is een prachtige verzameling gedichten, die stuk voor stuk een bijzondere blik werpen op het ‘alledaagse’ van de natuur. De moeilijkheidsgraad verschilt per gedicht, maar er is altijd wel iets uit te halen voor kinderen.

Klik hier voor het boek.

Het mooiste van Annie M.G. Schmidt

Een bundel van deze fantastische schrijfster mag toch niet in dit rijtje ontbreken. In dit boek zijn haar mooiste versjes en verhalen verzameld. Denk aan Dikkertje Dap, Floddertje, Pluk van de Petteflet, Pippeloentje, Jip en Janneke en vele anderen.

Ook een mooi geschenk voor een LIO-student of beginnende leerkracht.

Klik hier voor het boek.

Wie knipt de tenen van de reus?

Deze bundel is samengesteld door Jan Smeekens. Hij selecteerde meer dan 120 lieve, grappige, stoute en originele gedichten voor peuters en kleuters. Dit is echt een heel fijn boek om jonge kinderen met poëzie kennis te laten maken. Hoe verder je door het boek bladert, hoe ‘moeilijker’ de gedichten worden.

Klik hier voor het boek.

Een krekel in mijn slaapzak

Dit boekje kwam ik vorig jaar tegen en vind ik echt fantastisch. De aanstekelijke versjes zijn geschreven door ecoloog Suzanne. Samen met haar gaan de kinderen op ontdekkingstocht in de natuur.

Zij heeft echt een talent om de natuurwonderen op een prachtige manier te beschrijven. En wat ik ook zo fijn vind, kinderen uit de middenbouw kunnen zelf deze gedichten lezen. Echt heel tof en een musthave voor in de klas!

Klik hier voor het boek.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie