Je bekijkt nu 3 Engelse bewegingsliedjes

3 Engelse bewegingsliedjes

Regelmatig zet ik een bewegingsliedje op om de kinderen even te laten ontspannen. Meestal duren de liedjes maar een paar minuten maar de effecten zijn vaak heel groot. Ze zijn daarna beter geconcentreerd en gaan gemotiveerder aan het werk. In de onderbouw doen we vaak de liedjes als ‘het Theekopje’, ‘de Pinguindans’ of ‘Kuikentje Piep’. Ik was wel toe aan wat anders en ben op zoek gegaan naar nieuwe bewegingsliedjes. Ik heb drie geweldige Engelse bewegingsliedjes voor kinderen gevonden.

Ook leuk! Tussendoorspelletjes voor rekenen en taal.

Regelmatig zet ik bewegingsliedjes op om de kinderen even te laten ontspannen. Ze zijn daarna beter geconcentreerd en gaan gemotiveerder aan het werk.

1. Move and freeze
Dit is een Engels liedje, maar de bewegingen worden heel duidelijk voorgedaan. Daarnaast zit er veel herhaling in en leuke speelse elementen. Het is een liedje waarbij de kinderen ook moeten samenwerken, dus het is goed voor de sociale vaardigheden en groepsvorming.

2. Ram Sam Sam
Dit lijkt in het begin een beetje een saai liedje, maar schijn bedriegt. Het liedje en tempo gaan namelijk steeds sneller, dus de bewegingen moeten heel snel achter elkaar gedaan worden. Het heeft een beetje weg van ‘Hoofd, schouders, knie en teen…’. Echt een liedje dat ik snel in mijn klas wil uitproberen.

3. Hokey pokey
Ik doe regelmatig de ‘Hokey pokey’, maar eigenlijk altijd in het Nederlands. Door de Engelse versie te gebruiken leren ze gelijk een aantal lichaamsdelen. Dit kan ook makkelijk, want ze kennen het liedje (wijsje) en de bewegingen al prima.

Gebruik jij bewegingsliedjes in de klas? Wat zijn jouw favorieten? Deel ze hieronder in de reacties!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Diane

    Dance like you got ants in your pants

Geef een reactie