Je bekijkt nu Mijn eerste schoolweek

Mijn eerste schoolweek

Hoi Linda, hoe was je eerste schoolweek?

Ik werk van woensdag tot vrijdag en na een heerlijke vakantie fietste ik woensdag met veel energie naar school. Het beloofde een warme dag te worden, maar dat maakte mij niks uit. Na zes weken kon ik eindelijk ‘mijn’ klasje weer terugzien!

Na een paar uur moest ik toch wel even slikken. Groep 3/4 is toch wel heel anders dan groep 2/3. Ik ben met de groep meegegaan en dat maakt het ook wel weer een beetje lastig. Vorig jaar mochten de kinderen (toen nog groep 2) meer in de hoeken spelen, elke ochtend en middag naar buiten en vanaf de zomervakantie is dat ineens allemaal anders. “Juf, mogen we nu spelen?”, “Zijn we al bijna klaar?”, “Ik heb het zo warm.” Arme, arme kinderen.

Mijn eerste schoolweekIk vond het best zielig om de ‘ik zit in groep 3, maar eigenlijk beweeg ik nog als een kleuter’ te moeten ‘dwingen’ om te gaan werken. En dat in die vreselijke hitte! We hebben deze week drie letters geleerd, vijf bladzijden geschreven en zelfs al een eerste rekentoets gemaakt. Het was echt hard werken voor ze met zoveel nieuwe dingen! En groep 4, wat een stel kanjers zijn dat zeg! Ze hebben de eerste week best veel zelfstandig moeten werken, omdat groep 3 toch net even wat extra aandacht nodig had.

Gelukkig was er ook nog veel tijd voor groepsvormende activiteiten, spelen in de hoeken en buiten op het plein, met als hoogtepunt een heerlijk waterfeest! Ik denk dat het tot de herfstvakantie best pittig gaat worden. Oefenen met vinger opsteken, uitgestelde aandacht, met fluisterstem werken, maar wat was het heerlijk en genieten om deze zongebruinde kinderen weer les te mogen geven!

Ik geef het eerlijk toe, deze weken kosten echt een hoop energie. We waren allemaal hard toe aan weekend! :-) Maar als het eenmaal loopt en we (ook de juffen) onze draai hebben gevonden, dan belooft het weer een heerlijk schooljaar te worden!

En hoe was jouw eerste schoolweek?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Ariëtte

    Herkenbaar: je verhaal. Ik ging dit schooljaar van de kleuters naar een middenbouwgroep. Dat was/is dus vooral voor mijzelf erg wennen. Maar ik had er bewust voor gekozen en geniet ook zeker van de kinderen. Ik voel me nu wel wat meer gevangen en heb ergens diep van binnen ook wel een beetje angst voor de eerst toetsen die gaan komen…
    Succes met jouw groep!

Geef een reactie