Je bekijkt nu Back2school: gezonde lunches

Back2school: gezonde lunches

Alle scholen in Nederland en België zijn weer begonnen. Zelf ben ik al weer ruim twee weken aan de slag. De eerste weken vind ik altijd best pittig, want ik moet dan echt even mijn draai weer vinden.

Wat mij helpt is op tijd naar bed gaan, lekker ontspannen met een boek of serie en gezond eten. Ik lunch meestal zonder brood en in de vakantie heb ik allerlei recepten uitgeprobeerd.

Zo weet ik precies welke er lekker zijn om mee naar school te nemen. Ik deel graag mijn gezonde lunches met jullie.

Salade
Een salade vind ik altijd een fijne manier om mee te lunchen. Je kunt het ruim van te voren klaar maken en het vult goed. Meestal gooi ik er wat groentes doorheen en klaar is kees.

Ik wissel af met quinoa en couscous. Als groentes gebruik ik tomaat, komkommer, rode ui of lente ui, olijven, rucola, avocado, asperges, paprika etc. Dit is trouwens een lekker recept.

Quesadillas
Dit is echt mijn nieuwste verslaving. Ze zijn zo heerlijk en makkelijk te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Je maakt een spread (bijvoorbeeld met zoete aardappel, hummus of avocado) en bereid wat groentes (bijvoorbeeld paprika, champignons, rode ui, rucola, spinazie).

Je verdeelt dit over een wrap en vouwt deze dubbel. Daarna bak je deze krokant in een pan of onder een panini-ijzer. En klaar is je quesadilla! Ik vind dit recept van de Groene meisjes heel lekker.

Soep
Over een paar maanden is het echt soepweer. Ik vind het heerlijk om met soep te lunchen en ben van plan om dit ook vaker mee naar school te nemen. Meestal maak ik in het weekend een grote pan soep en vries deze dan in kleine bakjes in.

De soep warm je ‘s ochtends op en kun je prima tot lunchtijd in een goede thermofles bewaren. Zelf word ik altijd heel blij van linzensoep of pompoensoep.

Back2school gezonde lunches

Sushibowl
Oke, niet super gezond maar als je het zelf maakt dan kun je nog een beetje bepalen hoeveel suiker je in de rijst doet. En het is natuurlijk wel erg lekker! :-) In de vakantie hebben mijn man en ik een paar keer ‘s avonds een sushibowl gemaakt en ik bedacht me dat je dit ook prima als meeneemlunch kunt gebruiken.

In mijn bowl had ik: sushirijst, norivellen, avocado, komkommer, mango, sesamzaad en een klein beetje gerookte zalm.

Hartige pannenkoek
Volgens mij heb ik dit nog nooit mee naar school genomen, maar thuis lunch ik hier regelmatig mee. Ik bak dan voor mezelf twee pannenkoeken. Ik gebruik een standaard pannenkoekenrecept, maar voeg hier nog allerlei kruiden als peper, kerrie, kurkuma, paprikapoeder, komijn en chilipoeder toe.

Dan maak ik een vulling van rode ui, paprika, champignons (of gehakt) en spinazie. Soms voeg ik ook een beetje pesto toe.  Voila een heerlijke hartige pannenkoek!

Wat zijn jouw favoriete lunchrecepten?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie