Je bekijkt nu Even voorstellen – gastblogger Carolien

Even voorstellen – gastblogger Carolien

Vorige week las ik de oproep van Linda Willemsen. Ze zocht een gastblogger voor deze website. Ik voelde me direct aangesproken en heb dus de stoute schoenen aangetrokken: Linda had mail…  Dat Linda een gastblogger zocht, bleef niet onopgemerkt. Hordes juffen van-hier-en-daar-en-overal hebben haar gemaild. Ze had wat te doen! Ik las zelfs een bericht over een mail-stop…spannend! Vrijdagavond was daar ineens *ping* een mail van Linda. Of ik nog steeds zin had om gastblogger te worden? Dat wilde ik. En ja, dan stel je je natuurlijk eerst netjes voor…

Kleuterjuf
Mijn naam is Carolien van Beveren. Ik ben geboren uit een kleuterjuf, daarom dus een geboren kleuterjuf. Opgegroeid in Zeeland, gestudeerd in Gouda en daarna weer vrij snel terug gekomen naar Zeeland om op een gezellige basisschool in Krabbendijke te gaan werken. Mijn hart heeft altijd bij kleuters gelegen. Ik hou van zingende kleuters, spontane acties, de ‘leukigheden’ in de kring, ontluikende geletterdheid en al die andere ontwikkelingen die je van zo dichtbij meekrijgt. Elke schooldag is mooi met een stelletje kleuters om je heen.

Spelend
Kleuters leren door te spelen. Daarom denk ik vanuit het spel, als ik met mijn duo collega een thema opzet. Wat valt er te spelen bij dit thema? Wat kunnen we voor themahoek maken? Hoe passen we het lokaal aan? Ik vind thematisch werken elke keer weer een nieuwe ontdekking. Zo leer je zelf mee met de kinderen over thema’s die je nog niet kende.

Enthousiast
Door mijn collega’s word ik omschreven als een enthousiaste juf met veel creatieve ideeën. Ik ‘moet’ altijd weer wat nieuws verzinnen, ben een bezige bij. Ik ben een verzamelaar van kinderboeken, waaronder prentenboeken…hierover zal ik soms ook reviews plaatsen op verzoek van Linda.

Moeder
Tot 2015 werkte ik 5 dagen in het basisonderwijs. Toen was ik naast leerkracht, ook 1 dag onderbouwcoördinator. Sinds vorig jaar ben ik parttime gaan werken, omdat ik moeder ben geworden van een zoon. Hij is inmiddels 1 jaar. Samen met mijn man geniet ik erg van hem. Onderbouwcoördinator ben ik nu niet meer: ik heb ervoor gekozen om 2 dagen voor de klas te staan. Dit jaar heb ik groep 1, een instroomgroep met straks 27 kinderen.

Gastblogger-zijn
Gastblogger zijn is voor mij een nieuwe manier om mijn onderwijs-ei kwijt te kunnen. Ook wil ik reageren op ontwikkelingen die plaatsvinden met betrekking tot kleuteronderwijs in Nederland. Ik hoop jullie te inspireren met mijn blogs…

Hartelijke groet,
Carolien

Carolien van Beveren

Carolien van Beveren is gastblogger op klasvanjuflinda.nl. Ze studeerde in 2009 af aan de PABO. Vanaf die tijd heeft ze altijd als onderbouwleerkracht gewerkt, met veel enthousiasme. Ze vindt het belangrijk dat in het onderwijs aan kleuters het spelende kind centraal staat. Ze houdt ervan om thema's uit te werken en blogt hier dan ook regelmatig over. Carolien geeft les op een basisschool in Zeeland. Ze is getrouwd en moeder van een peuter van 2,5 en een baby.

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Rietje

  Leuk Carolien! Succes maar met jou inzet gaat dat lukken

 2. Petra

  Ha Carolien,

  Het was leuk om je vandaag even te spreken op de onderwijsdag van Colon in Zeeland.

  Groetjes, Petra
  kleuteridee.nl

Geef een reactie