Je bekijkt nu Originele cadeaus voor vaderdag

Originele cadeaus voor vaderdag

Over een paar weken is het weer vaderdag. Misschien heb je al in gedachten wat je met de kinderen gaat maken of ben je juist op zoek naar inspiratie. In deze blog wil ik verder niet de discussie over het ‘wel of niet maken van een vaderdag cadeau’ uitlokken. Mocht je hier als school voor kiezen dan kun je in deze blog een aantal leuke en originele ideeën vinden, die net een tikje anders zijn.

Ik gebruik in deze blog voor de leesbaarheid overal de term vader of papa. Maar je kunt hier ook opa, stief- of pleegvader voor lezen. 

Bootcamp
Vaders zijn sterk en altijd in voor een leuke uitdaging. Organiseer een bootcamp waarbij de leerling samen met zijn vader verschillende onderdelen moet afleggen. Je kunt de kinderen een uitnodiging laten maken voor de bootcamp. Laat ze bijvoorbeeld een kleurplaat kleuren of tekening maken en plak op de achterkant de tekst over de bootcamp. Maak er een leuk pakketje van door het in te pakken in folie met een flesje water en een energyreep.

Natuurlijk moet iedereen in sportkleding naar school komen. Je kunt verschillende spelletjes bedenken. Een warming-up, tikspel, estafette, opdrukken, banden slepen of kruiwagenrace. Eventueel kun je aan het einde alle vaders nog een zelfgemaakt (door de kinderen) certificaat geven.

Knakworst party
De meeste vaders houden wel van lekker eten. De kinderen maken een uitnodiging voor een knakworst party in de klas, noem het een ‘stevig ontbijt’. Samen met de kinderen maak je allerlei knakworsthapjes klaar. Denk aan bladerdeeghapjes met knakworst en natuurlijk bolletjes knakworst. Op Pinterest vind je allerlei leuke ideeën. Zoek ook eens op ‘hotdog party’ dan vind je nog veel meer leuks.

Originele cadeaus voor Vaderdag

Potje barbecue saus
Welke man houdt nou niet van barbecuen? Een potje barbecue saus is dus altijd een goed idee en uiteraard ook prima bij een lekker stukje vlees zonder barbecue. Je kunt met kinderen die al wat ouder zijn (vanaf groep 3) dit recept heel goed maken. Ik heb het recept zelf wel eens gemaakt en de saus is echt heel lekker!

Doe de saus vervolgens in een glazen potje en laat de kinderen een etiket ontwerpen.

Mijn papa en ik boek
Laat de kinderen een boek maken over de overeenkomsten en verschillen tussen zichzelf en hun vader. Op de linkerbladzijde tekenen ze zichzelf en schrijven ze eronder “Ik heb bruine haren”. Op de rechterbladzijde tekenen ze hun vader en schrijven ze eronder “Papa heeft blonde haren”. Ze kunnen ook schrijven en tekenen over hobby’s, lievelingseten, sport enzovoort. “Ik vind drop lekker” en “Mijn papa houdt ook van drop”.

Spel voor papa
Papa’s houden wel van een spelletje, laat de kinderen daarom een behendigheidsspel voor hun vader ontwerpen. Ik kwam een heel leuk idee tegen via Pinterest waarbij een spel kan worden gemaakt met simpele materialen. Je hebt een deksel van een grote (schoenen)doos nodig en wc-rolletjes. De wc-rolletjes worden bekleed met verschillende kleuren papier en vastgeplakt aan het deksel. Papa moet proberen om een balletje door de verschillende rolletjes te krijgen.

Het spel kan moeilijker gemaakt worden door er opdrachtkaarten bij te maken. Papa mag drie gekleurde kaartjes (die corresponderen met de kleuren op de wc-rollen) kiezen. De kaartjes legt hij voor zich neer. Lukt het papa om het balletje op de juiste volgorde van de kaartjes door de wc-rolletjes te krijgen?

Natuurlijk kun je de kinderen ook gewoon een zelfbedacht knutsel of tekening laten maken, papa zal daar ook heel blij mee zijn! Heb je zelf nog leuke ideeën? Laat het dan in een reactie weten!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie