Je bekijkt nu Mijn voorbereiding op een nieuw schooljaar

Mijn voorbereiding op een nieuw schooljaar

Hopelijk heb je net als ik genoten van een fijne vakantie waarin je hebt kunnen uitrusten en leuke dingen hebt kunnen doen. Of misschien heb je nog wel vakantie? Ik mocht genieten van een prachtige reis door Amerika en heb genoeg inspiratie gekregen om weer lekker aan de slag te kunnen gaan. De eerste weken van de vakantie zijn voor mezelf. Ik probeer zo min mogelijk aan school te denken om echt even los te komen van mijn werk.

Vanaf week 5 ben ik weer aan de slag gegaan voor mijn website. Mijn man was ook weer aan het werk en ik kan het dan niet laten om af en toe weer even achter de computer te kruipen. In de laatste week was ik voonamelijk bezig met het voorbereiden van het nieuwe schooljaar.

Plannen en voorbereiden voor de eerste schoolweken
De groepsplannen voor dit schooljaar hebben mijn duo-collega en ik al in de laatste weken van het vorige schooljaar gemaakt. Verder wilde ik een duidelijke planning van de thema’s maken en een overzicht met de leerdoelen en bijbehorende spelletjes. Ook vind ik het heerlijk om alvast wat lessen e.d. voor te bereiden.

De eerste schoolweken zijn best zwaar. Ik heb dan geen zin om nog in de rij te moeten staan voor het kopieerapparaat of extra vroeg op school te moeten komen om lessen voor te bereiden. In de eerste week hebben wij altijd op donderdag de jaaropening vanuit de stichting dus dan valt ook al een hele middag voorbereiding uit. Een goede planning en voorbereiding zorgt dus voor een hoop rust. ;-)

Bedenken wat dit jaar mijn focus wordt
De afgelopen jaren ben ik druk bezig geweest met het spelend leren invoeren. Toch zijn er altijd nog verbeterpunten en nieuwe mogelijkheden. Zo wil ik nog meer in circuits gaan werken en de hoeken (ontdekhoek!) nog beter uitdiepen. Vorig jaar lag mijn focus vooral op groep 3, dit jaar wil ik meer spellen voor groep 4 gaan ontwerpen.

Afgelopen jaar heb ik mijn opleiding tot gedragsspecialist afgerond en ook dit hoop ik in de praktijk in te zetten.

Mijn voorbereiding op een nieuw schooljaar
Deze grote dennenappels lagen overal in National Park Yosemite. Leuk voor de herfsttafel. ;-)

Wellicht bedenk ik later nog wel andere focuspunten, misschien wil ik nog meer met leespromotie doen. Het betekent niet dat ik het nu niet goed doe of dat ik teveel van mezelf vraag. Ik ben juist altijd op zoek naar uitdagingen om zo nog meer te groeien als leerkracht. Ik hou er niet van om stil te staan. :-)

Meer uren steken in mijn bedrijf
Klasvanjuflinda is allang niet meer alleen een leuke hobby. Ik sta ingeschreven bij de KVK en kan er inmiddels een leuke boterham mee verdienen. Dit betekent ook dat ik uren moet maken en dat er serieus gewerkt moet worden. Al vind ik dit super leuk om te doen hoor!

Ik ben van plan om elke maand doelen op te stellen. Wat wil ik bereiken in die maand qua bezoekers op de website en Facebook bijvoorbeeld. Hierdoor wordt het rendement uiteindelijk hoger. Nu ik klaar ben met mijn studie heb ik ook genoeg tijd over voor nieuwe blogs en E-books. Mocht je nog leuke ideeën of suggesties hebben dan hoor ik het graag! :-)

Ik hoop begin september een themabundel met activiteiten en spellen rondom de herfst voor groep 3 op te leveren. Een soort vervolg en praktische uitwerking op mijn E-book ‘Spelenderwijs leren in groep 3‘ Eigenlijk vind ik dit nog wel het leukste van mijn baan als blogger. Ideeën uitwerken, foto’s maken en schrijven.

En nu jij. Wat wil jij dit jaar bereiken? Hoe bereid jij je voor op het nieuwe schooljaar?

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Mar

    Beste Linda, wat leuk om jouw stukjes te lezen. Ik ben zelf docent op een mbo opleiding maar overweeg de overstap naar het basisonderwijs te maken. Jouw blogs helpen mij een beter beeld te vormen van de werkzaamheden van een juf.

Geef een reactie