Je bekijkt nu Geschikte educatieve apps voor groep 3/4

Geschikte educatieve apps voor groep 3/4

In groep 3/4 hebben we twee iPads tot de beschikking en hier ben ik echt super blij mee. Er bestaan namelijk zoveel mooie educatieve apps. Wij gebruiken de iPad tijdens de inloop, maar de kinderen mogen er ook op in de hoeken.

Tijdens de inloop/weektaak bepalen wij wat de kinderen moeten doen. In de hoeken mogen de kinderen zelf kiezen. Elke groep heeft een budget gekregen (25 euro) om apps te kopen. Onderstaande apps heb ik gekocht voor groep 3/4.

Lees ook: Technologie integreren in de klas, hoe doe je dat?

Rekenrek
Deze app heb ik gekocht voor groep 3. Vanaf vorige week hebben we het rekenrek aan de kinderen geïntroduceerd. Deze app helpt bij het ontdekken hoe je de rekenrek dient te gebruiken.

De app heeft diverse levels die de kinderen kunnen spelen. Het begint heel eenvoudig en uiteindelijk leren de kinderen ook sommen maken. Het enige nadeel is dat de kinderen de oefeningen op volgorde moeten maken en dat je geen speler kunt selecteren.

De ene leerling gaat dus verder waar de ander is gebleven. Je zou deze app dus ook vooral bij individueel gebruik voor zwakke rekenaars kunnen inzetten. De app kost €2,29. 

Woordwijs 
Dit is echt een hele fijne app voor groep 2/3. Met deze app kunnen de kinderen zelf woorden maken, die ook nog eens fonemisch juist worden uitgesproken.

Eigenlijk is het dus een sprekende letterdoos waarmee kinderen de uitspraak van letters en woorden kunnen beluisteren.

Je kunt de kinderen ook een spellingstest laten maken, maar dit heb ik nog niet uitgeprobeerd. Ik vind deze app echt een aanrader voor groep 3. De app kost €2,29.

Letterprins (Deze is helaas niet meer beschikbaar.)
Deze app heb ik gekocht n.a.v. een tip van onze remedial teacher. Letterprins is winnaar van de nationale Alfabetiseringsprijs 2013. De game start met het leren van losse letters (inclusief de uitspraak).

Na elk level worden de woorden en zinnen moeilijker (niveau begin groep 3 tot en met eind groep 4). Het mooie van deze app is dat hij adaptief is, ook kun je de resultaten volgen doordat je per speler een account aanmaakt.

De remedial teacher gebruikt deze app in de RT met een aantal zwakke lezers uit mijn groep. Het is de bedoeling dat er bij het oefenen altijd begeleiding is van een volwassene. De app kost €4,49.

Lees ook: digitale leermiddelen voor groep 3/4. 

Geschikte educatieve apps voor groep 3/4

Leestrein
Deze app is gemaakt door Juf Jannie. Het is een app waarbij startende lezers verhaaltjes lezen en er vragen over maken. Ik heb deze app nog niet gebruikt in de klas, omdat het leesniveau nog niet voldoende is.

De illustraties zien er heel aantrekkelijk uit. Ik heb het idee dat de app vooral voor individueel gebruik is. Het is niet mogelijk om meerdere account aan te maken. Je gaat dus als leerling verder waar de vorige is gebleven. De app kost €2,29.

Zet de klok
Dit is een prachtige app voor zowel groep 3 als groep 4 om het klokkijken te oefenen. Er zijn allerlei verschillende spellen en niveaus. Deze opdrachten worden helder in het Nederlands uitgesproken.

Daarnaast zijn er opdrachten zonder spraak, waarin eerst de klok zelfstandig gelezen moet worden en vervolgens de opdracht moet worden uitgevoerd. Het analoog en digitaal klokkijken kan geoefend worden. Echt een aanrader! De app kost €0,99.

Bussommen
Dit is een mooie en eenvoudige app om de kinderen de bussommen te laten oefenen. Het spel bevat verschillende rekenniveaus; erbij, eraf en gemengde sommen. Echt geschikt voor kinderen uit groep 3. Ik heb de app nog niet met de kinderen uitgeprobeerd, maar ik denk dat het geen problemen zal opleveren. De app kost €1,09.

Letterschool (Engelse versie)
Deze app vind ik (en de kinderen) echt geweldig! Het is een app waarbij de kinderen de schrijfletters (kleine letters en hoofdletters) kunnen oefenen. Maar ook de cijfers kunnen geoefend worden.

Ik heb bewust de Engelse app gekocht, omdat deze aansluit bij het leren schrijven in groep 3. Er is ook een Nederlandse app, maar die biedt alleen de leesletters aan om na te schrijven, dit vind ik niet zo zinvol.

Het Engels is overigens geen probleem, het gaat vooral om het natrekken van de letters. Echt een aanrader dus! De app kost €7,99. Best prijzig, maar je zou deze app van groep 2 tot 4 kunnen gebruiken.

Dit zijn de betaalde apps voor groep 3/4 die ik heb aangeschaft. Daarnaast heb ik ook veel gratis apps op de iPad geïnstalleerd. Mochten jullie deze ook willen weten dan hoor ik het graag. Mocht je zelf nog leuke tips hebben, laat dan zeker een reactie achter. Ik ben benieuwd!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 30 reacties

 1. Astrid

  Heel fijn deze apps, ga er zeker ook naar kijken.
  Ook ik ben zeker benieuwd naar de gratis apps.
  Heb je ook tips voor goede apps voor groep 6?

 2. Bianca Korsten

  Hoi Linda,
  Op het lijstje van betaalde apps staan verschillende apps waarbij je genoteerd hebt dat je ze nog niet hebt gebruikt. Ik denk dat dat inmiddels wel zo is.. :) Heb je er ook positieve ervaringen mee? Dan kunnen wij ze ook eens proberen!
  Bedankt!

 3. Wendy

  Heel leuk! Ik ben ook geïnteresseerd in de lijst net gratis apps!

 4. marjn

  Hoi,
  Kan ik ook nog een lijstje krijgen waar je gratis gebruikte apps op staan?
  Of ben ik al te laat en leest niemand deze blog meer?

  1. Linda Willemsen

   Ha, ik moet dit ooit nog een keer doen… voor nu kan je het beste even kijken op de website van Meester Sander. Hij heeft veel goede app tips!

 5. marjn

  Hoi,
  Kan ik ook nog een lijstje krijgen waar je gratis gebruikte apps op staan?

 6. mara de lege

  Super tips! Graag zou ik ook de lijst ontvangen met de gratis apps, alvast bedankt!

 7. Ellen

  En ook ik zou jouw lijst graag willen ontvangen. Betaald of gratis, maakt niets uit.
  Alvast bedankt!
  Ellen.

 8. Carien

  Super! Ben op zoek naar leuke apps voor mijn 3 kids van 7 jaar die geen van 3 vlotte lezers zijn, dus w gaan hiermee aan de slag, gratis apps zijn uiteraard ook van harte welkom!

 9. Ilonka

  Super leuke apps!
  Ik ben heel benieuwd naar de gratis apps.

 10. Mara

  Hoi LInda,

  Bedankt voor de tips! Ik zou ook graag de lijst ontvangen met de gratis apps.

  Bedankt vast!
  Groetjes Mara.

 11. Esther

  Ik zou ook graag de gratis applijst ontvangen

 12. Anouk

  Hoi! Ik ben ook erg benieuwd naar de gratis apps.

 13. Sabine

  Hoi Linda!

  Ik ben heel benieuwd naar de gratis apps.
  Zou je mij die kunnen mailen?

 14. Ivon

  Hoi Linda,

  Zou je mij ook de gratis apps willen doorgeven?

 15. Danielle

  Beste Linda!

  Ik ben heel benieuwd naar de gratis apps.
  Zou je mij die kunnen mailen?

 16. Patricia

  Ik zou ook heel graag de gratis apps willen weten ?

 17. Annabelle

  Dag linda, graag maak ik gebruik van de gratis apps, sinds kort gebruik ik ook een iPad in de klas, de klokkijk coach is mijn eerste gratis app om digitaal klokkijken te oefenen (helaas alleen de hele uren is gratis)
  Vr groet Annabelle

 18. Rianne

  Heel leuk, er is zoveel te vinden!
  Ook ik ben benieuwd naar de gratis apps. Ook leuk voor thuis!

 19. Debby Vermuë

  Goede apps. Maar ook ik ben geïnteresseerd in de gratis apps.

 20. Imelda

  Wat een fijne lijst! Ik ben ook erg benieuwd naar de gratis apps…

 21. Ilse

  Jaaaa, ik wil ook heel graag de lijst met gratis apps!

 22. Marieke

  Ik ben ook benieuwd naar de gratis apps

 23. Monika mak

  Ik ben ook benieuwd naar de gratis apps!

 24. Karin

  Leuk! Ik ben ook heel benieuwd naar de gratis apps…

Geef een reactie