Je bekijkt nu Engels bij kleuters met My name is Tom

Engels bij kleuters met My name is Tom

Steeds meer scholen bieden al Engels bij kleuters aan. Als leerkracht is het niet altijd even makkelijk om activiteiten te bedenken. Zeker als je niet zoals in de bovenbouw met een methode werkt. De prentenboeken van My name is Tom kunnen dan zeker helpen. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

My name is Tom prentenboeken
De boeken over het jongetje Bas zijn voor de meeste kleuters wel bekend. Bas heeft een Engelstalig vriendje, namelijk Tom. Tom woont in Engeland en vertelt in diverse prentenboeken over zijn familie, huis, school en verjaardag.

My family
Tom woont in Engeland, samen met zijn papa, mama, zusje Suzy, broertje John, opa en oma.
En de hond en de poes natuurlijk! Tom is een heel gewoon jongetje. Maar… Tom spreekt Engels!

My house
Tom laat zijn huis zien. Het staat in Engeland en het heeft een heleboel kamers. Hoe worden die kamers eigenlijk genoemd in het Engels?

My school
Tom gaat naar school, samen met zijn vriendjes en vriendinnetjes. In de klas gebeurt er van alles: kinderen kleuren een mooie plaat, maken een puzzel of bekijken een platenboek. Er is ook een groot speelplein naast de school, net als in Nederland.

My birthday
Tom viert zijn vijfde verjaardag. Er zijn cadeautjes, er is taart, er hangen slingers en al zijn vriendjes en vriendinnetjes mogen komen om het feest te vieren. Natuurlijk gaan ze iets heel leuks doen.Engels bij kleuters met My name is Tom prentenboeken

Engels bij kleuters
Wanneer je door de prentenboeken bladert kom je de vrolijke illustraties van Dagmar Stam tegen. De illustraties zijn voor de kinderen erg herkenbaar en zorgen ervoor dat ze gemakkelijk de Engelse woordjes oppikken.

De boeken zijn in een fijn groot formaat. zodat je ze als leerkracht heel goed in de grote kring kunt voorlezen. De kinderen kijken ondertussen naar de illustraties bij het verhaal.

Lees ook: 5 tips om Engels te geven bij kleuters. 

Na het voorlezen kan je de boeken in de leeshoek of in de ‘English corner’ neerleggen. Met behulp van de bijbehorende CD kunnen de kinderen het verhaal nog eens luisteren. Het verhaal is ingesproken door een native speaker uit Groot-Brittannie. Een geluidje geeft aan wanneer de bladzijde kan worden omgeslagen. Heel eenvoudig in het gebruik dus.

Daarnaast staan op de CD ook nog verschillende liedjes die je de kinderen kunt aanleren. De liedjes sluiten aan bij het thema van het prentenboek. Ze zijn ontzettend leuk om bijvoorbeeld te gebruiken als introductie of afsluiting op je Engelse les, maar je kunt ze ook als tussendoortje gebruiken.

Een goede tip is om de handleiding van My name is Tom erbij te bestellen. Je kunt dan zonder veel voorbereiding een echte Engelse les geven.

Al met al zijn de prentenboeken een echte aanrader. Ze zijn te gebruiken tot en met groep 4. Hebben jullie ze al op school?

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie