Je bekijkt nu 10x Handige tips voor in de klas

10x Handige tips voor in de klas

In dit artikel staan handige tips om in de klas te gebruiken.

Tip 1:
Zet tijdens het zelfstandig werken, creatief schrijven, binnenkomen in de klas, groepswerk, onrust muziek op. Dit bevordert het aandachtig en ontspannen leren

Tip 2:
Schrijf het dagprogramma op het bord en vermeld hierbij ook de lesdoelen.

Tip 3:
Zorg dat de kinderen hun gevoelens kunnen uiten. Hang in de klas twee prikborden op of zet twee dozen neer. Hier kunnen ze hun positieve en negatieve gevoelens kwijt.

Tip 4:
Werk regelmatig in kleine teams. Hierdoor leren de kinderen elkaar beter kennen.

Tip 5:
Maak coupons waar je een compliment voor de leerling op schrijft. Hij kan deze dan thuis laten zien.

Ook leuk! 5 manieren om de lestijd effectief te gebruiken.

Tip 6:
Maak een speciale correctietafel met een rode pen, of andere kleur en beloningstickers of stempels. Zorg ervoor dat je nog wel belangstelling voor het werk hebt als je het de kinderen laat nakijken.

Tip 7:
Evalueer regelmatig over de sfeer, samenwerken, onderlinge hulp en opkomen voor elkaar.

Tip 8:
Zorg dat altijd alles op het bord goed leesbaar is! Geef het goede voorbeeld door ook je bureau netjes en overzichtelijk te houden. Laat ook geen rommel in je klas slingeren, maar geef alles een vaste plek. Gebruik bijvoorbeeld dozen, waar je spullen in opbergt, die je niet altijd gebruikt. Een opgeruimd lokaal zorgt voor een hoger leerrendement!

Tip 9:
Zorg tussen de lessen door voor wat ontspanning. Maak bijvoorbeeld een boekje met leuke tussendoorspelletjes. Hierdoor krijgt iedereen weer energie voor de volgende les!

Tip 10:
Betrek de kinderen actief bij de les! Stel veel vragen en laat ze meedenken! Zorg dat er interactie is!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie