Je bekijkt nu Nieuwe posters van Lesmaatje.nl

Nieuwe posters van Lesmaatje.nl

Je kent vast al wel de educatieve posters van Lesmaatje.nl voor de vakken rekenen en taal, maar wist je dat ze sinds kort nieuwe posters rondom wereldoriëntatie aan hun assortiment hebben toegevoegd? In deze blog, die is geschreven in samenwerking met Lesmaatje.nl, vertel ik welke posters dit zijn en hoe je deze tijdens een thema kunt inzetten.

Werken met thema’s

In de onder- en middenbouw is het heel fijn om aan de hand van thema’s te werken. Je kunt hier namelijk verschillende vakken aan verbinden, een onderwerp echt uitdiepen en het lezen/schrijven heel functioneel maken. Bij Lesmaatje.nl hebben ze vier nieuwe posters die je goed kunt verwerken binnen een thema. Per poster beschrijf ik een aantal activiteiten.

Posters groente en poster fruit

Deze twee posters mogen niet ontbreken wanneer je werkt over een thema als ‘het restaurant’, ‘de markt’ of ‘ziek en gezond’. Wat ik zo fijn vind aan deze posters is dat de woorden van de groente- en fruitsoorten erbij staan geschreven. De kinderen leren hoe deze voedingsmiddelen heten, maar kunnen het ook gebruiken bij opdrachten.

 • Laat kinderen reclameborden maken. Ze kunnen de voedingsmiddelen van de poster gebruiken als voorbeeld.
 • Wat vinden de kinderen lekker om te eten? De kinderen kiezen vijf soorten groente en fruit van de poster en schrijven deze op een favorietenlijst. Ze kunnen vervolgens een enquête houden en de gegevens verwerken in een staafdiagram.
 • De marktkraam moet gevuld worden met groente en fruit. De kinderen gaan de voedingsmiddelen knutselen. Op de posters kunnen ze spieken hoe deze eruit zien.
 • Welke groenten of fruit staan niet op de poster en kunnen we er zelf bij plakken?
 • Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is… Kinderen kiezen een groente of fruit van de poster, de ander moet raden welke wordt bedoeld.
 • Kinderen van groep 4 kunnen de groente- of fruitsoorten van de poster in alfabetische volgorde zetten of sorteren per verkleinwoord.

Lees ook eens de blog van Chantal over het thema groente en fruit.

Poster zonnestelsel

Het thema heelal is een van mijn favoriete thema’s, er valt zoveel over dit onderwerp te leren. Een poster over het zonnestelsel mag dan ook zeker niet ontbreken. De weetjes over de planeten, die op de poster staan, vinden de kinderen heel interessant en kun je goed gebruiken bij lees- en schrijfactiviteiten.

 • De poster is van zichzelf natuurlijk al een leerzame aanvulling op de aankleding van het klaslokaal.
 • Je kunt de poster in de themahoek ophangen. Waar gaan de astronauten naar toe? Ze kiezen een bestemming van de poster en programmeren hun raket.
 • Je kunt de poster ook gebruiken om de kinderen een eigen informatieposter te laten maken. Van de poster mogen ze een planeet kiezen, vervolgens tekenen ze de planeet op een wit vel papier en schrijven ze het weetje van de poster eronder.

Poster emoties

Deze poster is heel goed te gebruiken bij de SOVA-lessen, maar ook bij thema’s als ‘Welkom op school’ of ‘Mijn lichaam’. Jonge kinderen kunnen met behulp van deze poster de verschillende emoties herkennen en benoemen.

 • Bekijk de poster met de kinderen en bespreek de illustraties van de poppetjes. Hoe kijken ze? Hoe zouden ze zich voelen? Waarom? Heb jij je ook weleens zo gevoeld?
 • Laat de kinderen in maatjes om de beurt een emotie van de poster uitbeelden. Kan de ander raden welke emotie het is?
 • Gebruik de poster bij het bespreken van bepaalde situaties. Bijvoorbeeld als er een conflict is of als een kind verdrietig is.

Enthousiast geworden?

Back to school actie

Je kunt de educatieve posters bestellen via de website van Lesmaatje.nl. Ze hebben een groot assortiment met allerlei kleurrijke, educatieve posters. Een losse poster kost €7,99. De prijzen van de sets zijn verschillend. Je kunt ook zelf een set samenstellen.

De bestelvoorwaarden zijn trouwens erg goed: vandaag besteld, morgen in huis & altijd gratis verzending!

Tijdens de start van het nieuwe schooljaar (t/m 31 oktober 2019) hebben ze een leuke back to school actie. Elke derde posterset is namelijk gratis! Ideaal om je klas mee aan te kleden en heel leerzaam voor de kinderen.

Winactie

Wil je een complete set met alle nieuwe posters voor jouw klas winnen? Laat dan hieronder een berichtje achter en wie weet kun je bovenstaande activiteiten binnenkort met jouw leerlingen uitvoeren. Je kunt tot vrijdag 13 september 2019 meedoen. De winnaar is Elske Schoon, ze heeft inmiddels bericht gehad.

Klik hier om de educatieve posters van Lesmaatje.nl te bekijken. 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 82 reacties

 1. Susan

  Internationaal meedoen mag dat ook? Ik geef les op aruba en zou zeker heel blij zijn met de mooie posters in mijn groep 3???

 2. Fem

  Wat leuk! Mijn zoon is dol op alles uit de ruimte en hij wil er elke keer graag nog meer over leren. Dus die poster zou ik in zijn kamer ophangen. De andere posters zou ik aan de juffen op school geven, superleuk voor in de kleuterklas!

  1. Melissa

   Wauw! Ik doe graag mee voor mijn 14 schatjes van groep 3!

  2. Corien

   Super leuke posters! Wij werken in groep 3 met thema’s, een van onze thema’s is ” de ruimte”. Daarom doe ik graag mee met de actie.

 3. Feikje

  Superleuk! Ik doe graag mee!

 4. susanne emmerzaal

  Wauw, dat zou geweldig zijn om onze IPC-thema’s te ondersteunen en te visualiseren! En ik denk dat de posters ook bij thema’s in de hogere groepen gebruikt kunnen worden.
  Ik zou ze graag op school willen inzetten!

  1. Elika

   Ik doe heel graag op de valreep nog mee voor onze school in wijk bij duurstede. We werken in taalgroepen maar tijdens de ipc lessen groepsdoorbrekend. Deze posters zijn daarbij een mooie aanvulling en unit breed in te zetten maak ik er gelijk een aantal collega’s en nog meer kids blij mee

 5. Ilse apers

  Wauw, wat een leuke actie!!! Dit zou heel leuk zijn voor onze ‘tussenklas’ waar we met groep 2-3-4 meer klasoverschrijdend willen werken.

 6. Silke

  Wat een leuke actie.
  Ik ben op school themadozen aan het maken aan de hand van de verschillende praktijkvakken (tuinbouw, grootkeuken, bakkerij … ). De posters van groenten en fruit zouden dus perfect passen bij de doos Grootkeuken. Zo kunnen onze OKAN jongeren op verschillende manieren de nieuwe woordenschat aanleren.

  Spannend …

 7. Anna Sigtermans

  We hebben in de klas de reken- en taalposters al hangen… daar moeten deze posters natuuuuurlijk bij:-)

  1. Jacqueline

   Wat een leuke actie! Wij zijn op school ook druk bezig mer thema’s en visuele ondersteuning is daarbij zeer belangrijk. Zeer welkom dus deze posters!

  2. Linda Raaijmakers

   Ik doe heel graag mee voor de klas van mijn tante Gemma aangezien zij geen social media heeft ?

 8. Jufkort

  Leuk! Ik doe graag mee!

 9. Simone

  Wat een leuke winactie, daar wil ik graag aan meedoen. Wij zijn op school ook druk aan het werk met thema’s. Kinderen leren door te ontdekken en door onderzoek te doen. Zo blijft alle informatie veel beter beklijven. Deze posters zijn prachtig om daarbij te gebruiken.

 10. Mirjam Noordam

  Wat een leuke posters! Ik ken lesmaatje.nl niet maar ga me er zeker in verdiepen! Ik denk dat wij deze posten goed kunnen gebruiken in onze middenbouw. In de groepen 3 werken we nu al een aantal jaar thematisch, maar voor mij is dit het eerste jaar.
  Ik zie de posters als meerwaarde, waar ook nog op- en aan gewerkt kan worden.
  De emotie poster kan naast in de klas ook ingezet worden tijdens mijn ambulante dag als gedragsdeskundige! Ik ben enthousiast!

 11. D. Hamminga

  Héél graag. We zijn dit jaar in groep 3/4 gestart met thematisch werken. Dit zou een welkome aanvulling zijn voor het spelenderwijs leren in de hoeken.?

 12. Daphne

  Enthousiast geworden? Jaaa!! Heel erg enthousiast zelfs. Wat zien deze posters er mooi uit. ?
  Zou dan ook graag een setje willen winnen voor mijn groep 3. Leuk voor in de klas, bij de thema’s en in de hoeken

 13. Judith

  Ontzettend graag zou ik deze posterset winnen voor onze school!

  1. Nena Heesakkers

   Wat een super winactie! Ik kon al niet goed kiezen, dus een hele set winnen zou de ultieme oplossing zijn! ?

 14. Vera P

  In mijn klas hangen al een aantal posters van lesmaatje.nl. De verliefde harten en splits huizen zijn al een succes: aantrekkelijk en een ondersteuning voor de kinderen!
  Deze posters lijken mij een leuke aanvulling die goed passen bij de thema’s van Lijn 3!???

 15. Annet

  Super leuke posters!!! Leuk om te rouleren binnen de hele onderbouw!
  Lijsten hebben we al ;-)

 16. Bertine

  Wat een onwijs leuke set! Ik ga echt helemaal los nu ik voor het eerst echt een eigen klas heb ?. Voor deze posters heb ik zeker een plaatsje!

 17. Anette

  Wat een leuke posters! Ik werk thematisch met mijn groep 3, daarom zouden deze posters heel goed van pas komen!

  1. Angelina

   Oh wat een mooie posters! Ik zou ze heel graag willen winnen voor in mijn nieuwe klas !

 18. Jeanette Doelman

  Geweldige actie dit educateve materiaal, goed voor de kinderen en hun ouders. Het onderwerp voeding komt ieder jaar aan de orde. Goede voeding! Ga zo door.

  1. Anke

   O! Echt een gave actie!! Ik ben een beginnend kleuterjuf en het lijkt mij heerlijk om mijn klas een beetje meer eigen te maken. Ik zou graag willen laten zien dat ik een frisse en enthousiaste juf ben, deze posters kunnen daar echt bij helpen. Ik wil ze echt super graag winnen!

 19. Jiske

  Een mooie aanvulling om de andere posters van lesmaatje!!

  1. Meia de wit

   Wat zijn de posters met emoties gaaf! Ik mag dit schooljaar sova gaan geven aan de kleuters wat zou die poster daar goed bij helpen. Wat zullen de andere posters goed helpen bij kinderen met een leerachterstand en we zo alles heel mooi visueel kunnen maken. Zo zou werken nog meer een feestje zijn!!

 20. Selma

  Ik ben net in groep 1/2 gestart, we willen uitdagende en uitnodigende hoeken creëren, daar passen deze posters mooi bij!

 21. Annelies

  Wij zijn net gestart met een nieuwe methode wereldoriëntatie. De eerste thema’s zijn gezond eten en het zonnestelsel. Hoe mooi zou het zijn als we daar de posters bij hebben

 22. Lianne

  Heel leuk en leerzaam voor mijn groep 2?

 23. Diana

  Wat een mooie posters. Ik zou ze graag gebruiken in onze groep 3/4.

 24. Karjan

  Dar wordt ik nou echt vrolijk van. Wat een mooie posters om de klas mee te verrijken. Past bij verschillende thema’s.

  1. Monique

   Oh lijkt me heel handig bij de thema’s die we dit jaar aan gaan bieden.

 25. Jolanda Lazeroms

  Wat een mooie posters! Ons volgende thema is water aarde lucht en vuur. Ik weet wel een poster die daar bij past.

 26. Ellen Lagerwaard

  Wat zijn ze mooi. Een aanwinst voor de klas.

  1. Yvonne

   Wauw wat een geweldige actie! De posters zijn prachtig en staan al een tijdje op m’n wishlist.

   Het vrolijk het lokaal zo enorm op met mooie illustraties die meteen leerzaam zijn. Beter kan niet toch?!

   Ik doe mee!

 27. Nicoline

  Wat en supermooie posters,!! Zou ze graag willen winnen!!

 28. Janet Havinga

  Wauwie,
  Zo mooi, duidelijk en een frisse uitstraling.
  Zeer goed te gebruiken in groep 3!

  1. Nicole

   Die posters van de planeten en sova zouden we zeer goed kunnen gebruiken bij de kinderboekenweek. Het zou zeker een verrijking zijn voor onze kids!

  2. Belinda

   Leuk! Nieuw jaar, nieuwe duo, nieuw lokaal, nieuwe meubels en na 3 jaar nieuwe kinderen … daar passen nieuwe posters goed bij.

  3. Janita

   Super leuke actie! Deze posters zouden een must zijn voor in mijn klas.

 29. Karin Zoutewelle

  Leuke posters! Vooral die van de ruimte
  Scheelt weer allerlei dingen maken voor woordenschat.

  1. Hermien

   Super leerzaam en goed in te zetten. Helemaal wanneer we echt in de middagen thematisch willen werken en heel veel zelf willen maken en zoeken op Pinterest/ Facebook enz.

 30. Elske Schoon

  Wat een mooie posters! En fijn dat er concrete activiteiten bij beschreven zijn. Dit zou echt een mooie verrijking en tegelijk ook aankleding van ons lokaal zijn!

   1. Elske Schoon

    Woooohooo, zo tof! Kan ik mijn kleuter collega’s ook blij maken! ??

 31. Marielle Stroo

  Oooh wat leuk!! In mijn groep 2-3 op onze Gezonde school waar we ook nog werken met DaVinci komen echt al deze posters van pas!!?

  1. Rianne Linden

   Wat gaaf!!! Dit zou wel heel tof staan in ons lokaal. Duimen maar!

 32. Amarins

  Wat een leuke actie! Ik doe graag mee met de winactie! Super mooi om in mijn combigroep 1/2/3 te gebruiken!

  1. Anita Jacobs

   Prachtig die posters. Ik zou ze graag in mijn groep 1/2/3 gebruiken. Twee middagen hebben we ook nog groep 4 erbij en werken we in hoeken met hen met schrijf- en rekenopdrachten. Die posters zouden hier een mooie aanwinst voor zijn.

 33. Patricia

  Superleuke actie, zoveel keus! Ik doe graag mee.

 34. Karolien

  Wat een leuke actie! Elke leerkracht is volgens mij altijd op zoek naar dit soort leuke producten! Ik zou er erg blij mee zijn in mijn groep 3/4! Mooi voor de woordenschat ook.

  1. Jacqueline

   Voor het eerst weer eens groep 4 met mijn gezellige collega
   (voorheen beide kleuters).
   Zou super leuk zijn om deze mooie posters te kunnen gebruiken in onze nieuwe klas!

 35. Yvonne Brekelmans

  wat een leuke actie.
  Wij zijn dit jaar begonnen met spelend werken in groep 3. Met het thema restaurant gaan we de verdieping in. Ook werken we met de methode DaVinci. Het thema heelal wordt daarin ook behandeld. De posters zijn dan echt een aanvulling op onze lessen.

 36. Janneke de Jong

  Wat een prachtige posters! Bedankt voor de tip en ik doe heel graag mee aan de winactie!
  Wij zijn op school steeds meer spelenderwijs aan het werken ook in de middenbouw. Deze posters kunnen we goed gebruiken om de hoeken nog mooier en aantrekkelijker te maken.
  Dank voor al je ebooks, blogs en tips je bent een grote inspiratiebron voor ons!

  1. Kitty van Oppenraaij

   Dit zijn mooie posters! We werken met thema’s en heel toevallig gaan wij vanaf oktober werken in het thema ruimtereizen. Dus deze posters zouden zo mooi in onze lokalen erbij passen.

 37. Astrid Ferwerda

  Wat een leuke actie !!
  We gaan binnenkort ons nieuwe schoolgebouw inrichten…..wat zou het leuk zijn om daar die mooie posters op te kunnen hangen??

 38. Laura

  Wat een mooie kleurrijke posters, die zou ik graag in onze groep 3 willen gebruiken!

 39. Ariëtte

  Wat een mooie, frisse posters! Ik doe graag mee met deze winactie!

 40. Rianne

  Oh, dat is superleuk om op school te delen. Groenten en fruit gaan naar groep 1/2 voor hun thema voedsel in de lente, maar de emoties kunnen we allemaal gebruiken bij de lessen van de Vreedzame school. En ruimte/heelal hou ik lekker zelf voor het 7e thema van Lijn 3!

 41. Lobke

  Oh dat is heel leuk voor onze groep 3. Wij werken met al deze thema’s en zijn vaak veel tijd kwijt met het maken van materiaal. Deze posters zullen ons dus erg helpen om de hoeken nog leuker te maken

 42. Kelly

  Oooh super gaaf dit! Sinds dit schooljaar zijn we gestart met Blink Geïntegreerd. Deze posters zouden echt een super aanvulling zijn op de thema’s!!!

 43. Sascha

  Allemaal mooie posters. Als ik moet kiezen dan toch de poster met emoties. Wij werken op school met Kanjer en zijn ook tussen de lessen door veel met de sociaal- emotionele ontwikkeling bezig. Op zo’n poster kunnen kinderen, met name kinderen die het lastig vinden om in woorden uit te leggen hoe ze zich voelen, de emotie aanwijzen die bij hen past.

 44. Natasja

  Alhoewel de poster groente en fruit goed bij onze school passen ga ik toch voor de emotieposter. Dit jaar een groep met veel kinderen die het sociaal/emotioneel zwaar hebben, waaronder bv pleegkinderen maar ook kinderen met een problematische thuissituatie. We zetten vreedzame school en rots en water in, maar deze poster zou hen ook goed kunnen helpen.

 45. Astrid

  De posters van groente en fruit passen goed bij onze gezonde school. Binnenkort starten we weer met schoolfruit/schoolgroente. In onze keukenhoek van de onderbouw zullen ze niet misstaan! We kunnen ze ook in de grote keuken ophangen, ter inspiratie voor kinderen van de midden- en bovenbouw. Zij maken daar vaak heerlijke gerechten met groente en fruit als belangrijke ingrediënten.

  1. Anita

   Wauw, wat een mooie posters. De poster van het heelal zal veel gespreksstof opleveren. Ik kan me geen leuker cadeautje voorstellen voor mijn 40 jaar onderwijsjubileum wat ik dit schooljaar vier!

 46. deborah koot

  Wat een gave posters! Ik kan bijna niet kiezen. Ik zou graag een poster over emoties ophangen in mijn klas. Wat een fijne ondersteuning voor de lessen over gevoelens!

  1. Hanneke

   Wat een prachtige posters. Ik kan gewoon niet kiezen. De poster over emoties is geweldig voor de lessen Leefstijl. De posters van groente en fruit passen weer bij een gezonde school. Dus… allemaal goed te gebruiken!

  2. Cora

   Wat een supermooie posters. Die zou ik graag willen gebruiken op school.

 47. Tamar

  Wauw! Eigenlijk zijn alle posters prachtig en kan ik niet echt kiezen. Echter momenteel sta ik voor groep 3 en moet ik 4 lessen ontwerpen binnen het thema School en Samenleving met de vakken Geschiedenis, Aardrijkskunde, Natuur en Techniek en Beeldende vorming. Dus alle posters geschikt voor groep 3 zijn heel erg welkom!????

 48. Kim Nuijten

  De posters over groenten en fruit zijn fantastisch! Ze kunnen meteen onze boerderijwinkel in! Als startende leerkracht in groep 3 ben ik nog erg ‘groen’ op het gebied van lesmateriaal. Nieuwe posters zouden een perfecte aanvulling zijn.

  1. Malika

   Hele mooie posters. Ik ga voor de poste rf van het heelal. Ook omdat ik het thema ruimte super leuk vind in groep 2-3.

 49. Esmee

  De poster van het zonnestelsel vind ik echt fantastisch! Zou mooi van pas komen bij ons thema ‘de ruimte’ waar wij over een paar weekjes aan gaan beginnen. ??

 50. Femke

  Leuk hoor!! Lijkt me een mooi cadeau voor mijn kleuter collega! Welke poster maakt niet uit ?

 51. Astrid

  Wauw!! Wij hebben op school al de splitshuizen en de verliefde harten❤️! De poster over het heelal lijkt mij super gaaf voor in de klas. Kunnen wij mooi ophangen wanneer wij over dit thema werken. Wij gaan met de groepen 3 en 4 ook meer naar het thematisch werken toe dus een mooie aanvulling voor tijdens het thema ruimte.

  1. Gedine Mauritz

   Wat een leuke actie! Ik doe dit jaar voor het eerst groep 3 en kan nog wel wat materiaal gebruiken om de klas wat verder aan te kleden :). We werken thematisch, dus kan het bij de thema’s ook heel goed van pas komen. De poster met de emoties is mijn favoriet; wat een fijne manier om tijdens de inloop met een kind even een kort gesprekje te hebben en te benoemen hoe het kind de dag begint.

 52. Evelien

  Wat een leuke posters! Deze zou mooi passen bij mijn groente en fruit winkel die ik in wil gaan richten. Ik zou dus erg blij zijn met de groente of fruit poster.

  1. Evelyn

   Dit zou super gaaf zijn voor in mijn klas met NT2-leerlingen! ?

  2. Anouk

   Leuke actie! Al weet ik niet of ik de poster van het zonnestelsel mee naar school krijg, aangezien mijn jongste zoon van 5 jaar een ruimte kamer wil in ons nieuwe huis ?

   1. sandra

    Voor mijn groep 3 zou dit heel erg leuk zijn. Zijn nu druk bezig met het zonnestelsel.

Geef een reactie