Je bekijkt nu Spelinloop

Spelinloop

Elke ochtend starten we in de kleuterklas met een spelinloop. Elke week maken we een rooster met activiteiten, die de kinderen die week uitvoeren. Bijvoorbeeld: memorie, werkblad taal of rekenen, puzzel, krijtbord, bordspel, computer, lego of boek lezen. Meestal kies ik een stuk of drie activiteiten die alle kinderen in de loop van de week moeten doen. De rest van de activiteiten zijn leerkrachtgebonden. Zo kun je heel goed op niveau en interesse werken.

De kinderen zitten tijdens de spelinloop niet altijd op hun eigen plek. Elk kind heeft een naamkaartje en zo weet een kind waar hij die ochtend moet zitten. Het voordeel hiervan is dat ze met verschillende kinderen samenwerken.

De spelinloop gebruiken we ook om kinderen extra instructie of uitdaging te geven. We evalueren de themawoorden of bespreken de themaplaat.
Ook zetten we tijdens de spelinloop de verteltafel in.

Ik vind het heerlijk om de dag op deze rustige manier te beginnen. Het is ook een fijne manier om elk kind even te spreken. Na een kwartier gaan we opruimen en beginnen we in de kring.

Klik hier om een voorbeeld te zien van een spelinloop rooster.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie