Je bekijkt nu Puzzel als werkvorm

Puzzel als werkvorm

Ben je nog op zoek naar een leuke introductievorm of een tekenopdracht? Gebruik dan deze lege puzzel.

Introductievorm:
Gebruik de puzzel als introductie op je les. Stel dat je een nieuw thema of lesdoel introduceert schrijf dit dan op de puzzel. Zorg er voor dat op alle vakjes wat staat en knip de puzzel is stukken. Geef elk groepje een envelop met de puzzelstukken. Wie heeft als eerste de puzzel klaar en weet dus wat het nieuwe thema wordt? Je kunt het ook goed gebruiken om bijvoorbeeld sommen te maken of bij het ontleden van zinnen. Wees creatief!

Ook leuk! Coöperatieve werkvormen om in de les te gebruiken.

Tekenopdracht:
Je kunt de puzzel ook goed gebruiken als tekenopdracht. Laat de kinderen een tekening maken op de puzzel en de stukjes uitknippen. Misschien ook leuk voor vader- en/of moederdag? De kinderen kunnen nu elkaars puzzel maken. Tip: als je veel kinderen in de groep hebt, laat de kinderen dan thuis de puzzel in stukjes knippen. Anders zul je zien dat er stukjes kwijt raken.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Sara

  Ik kan het bestand niet openen

  1. klasvanjuflinda.nl

   Je zou het in een andere browser nog eens kunnen proberen. Het bestand is echt te openen.

 2. Linda

  Bij de action hadden ze laatst ook een blanco puzzel te koop.

Geef een reactie