Je bekijkt nu 10 leuke winkels om je schoolverzameling aan te vullen

10 leuke winkels om je schoolverzameling aan te vullen

Leerkracht ben je niet alleen op school, maar ook in je vrije tijd. Tijdens een boswandeling, museumbezoek, dagje winkelen of op vakantie. Je kijkt altijd rond om spullen te vinden voor je klas. Herkenbaar? Dan moet je zeker verder lezen. Deze blog is speciaal voor de leerkrachten die eigenlijk teveel geld uitgeven aan hun klas, maar dit wel gewoon lekker blijven doen.

Boeken
Als PABO-student begon ik met geld uitgeven aan mijn verzameling. Ik had geen postzegel- of muntenverzameling, maar ik spaarde kinderboeken. De boeken van Meester Jaap, Carry slee, prentenboeken, gedichtenbundels en nog veel meer. Mijn hele zolder staat vol met dozen kinderboeken. Pas heb ik ze gesorteerd naar onder-, midden- en bovenbouw, dat zoekt wat makkelijker. Mijn man klaagt nu al dat ik ze zelf maar naar beneden moet slepen, als we gaan verhuizen.

Ook leuk! 5 manieren om aan boeken te komen.

Themadozen
Ik heb niet alleen een verzameling boeken, maar ook heel veel ander prullaria. Sinds kort verzamel ik alles in themadozen, zo heb ik alles snel bij de hand.

Ik heb een verzameling van winkels gemaakt waar je naar toe kunt gaan om je verzameling nog verder uit te breiden.

1. Kringloopwinkel
Hier heb ik al heel wat leuke spulletjes gevonden, denk aan puzzels, spelletjes en boeken, maar ook een nieuwe Mr. Jummy handpop (van Sultana). Klik hier voor een een winkel bij jou in de buurt.

2. Action
Dit is een winkel waar je voor moet oppassen, want voor je het weet heb je een tas vol met spullen mee naar huis. Hier kun je heel veel knutselspullen (papier, wiebeloogjes etc.) vinden, maar ook leerzame spelletjes en prentenboeken. Een poosje geleden hadden ze de serie ‘Liedjes met een hoepeltje erom’ en hele leuke dierenhandpoppen. Je moet dus af en toe naar binnen lopen om te kijken wat voor nieuwe dingen ze hebben.

3. Xenos
Tijdens het maken van thematafels moet je natuurlijk wel kleden hebben. Toevallig hebben ze bij de Xenos hele mooie kleden, die passen bij elk seizoen. Ik heb nu een witte voor de winter, groene voor de lente, gele voor de zomer en bruine voor de herfst. De Xenos is sowieso een geweldige winkel voor leerkrachten. Voor elk seizoen kun je daar hele leuke spulletjes kopen.

4. Boekenvoordeel
Hier kun je veel leuke kinderenboeken vinden, maar ze hebben ook puzzelboekjes en boekjes rondom taal en rekenen. Deze boekjes zijn goed te gebruiken als klaarwerk. Je kunt de boekjes kopiëren, maar je kunt de bladzijden ook uitscheuren en lamineren. Nu kan je er met stift op schrijven en dit met een doekje weer uitwissen.

5. Bibliotheek
In de bibliotheek van Veenendaal hebben ze elke maand verkoop van afgeschreven materialen. Wanneer je er vroeg bij bent kun je er vaak nog leuke boeken tussen vinden. Zo heb ik eens het boek ‘Een gat in mijn emmer’ voor €1,- gekocht.

6. Rommelmarkt
Op de rommelmarkt wil iedereen van zijn spullen af, dus hier kun je veel goedkope spullen vinden. Het beste kun je alleen gaan, want dan zie je het meest. Afgelopen Koningsdag kocht ik de grote knuffel van Kikker + 2 kinderenboeken voor €1,-.

7. Marktplaats
Wanneer je op zoek bent naar kinderboeken kijk dan eerst op Marktplaats. Bijna alle bekende titels vind je er wel terug. Vorig jaar mochten we voor een groot bedrag kinderboeken voor in de klas kopen. Mijn collega en ik besloten om alle boeken van Max Velthuijs en Eric Carle te kopen. Als we de boeken nieuw hadden gekocht, dan hadden we er misschien net 25 van kunnen kopen. Via Marktplaats kochten we zo het dubbele.

8. Ikea
Als ik bij de Ikea ben loop ik toch ook altijd even langs de speelgoedafdeling. Ze hebben er ontzettend leuke spulletjes en in verhouding helemaal niet duur. Ik heb daar hele leuke handpoppen en vingerpoppetjes gekocht. Je kunt er nu ook voedsel van vilt kopen. Ziet er echt heel leuk uit!

9. Hema
Bij de Hema hebben ze hele leuke ontdekdozen te koop. Eigenlijk veel te duur om zomaar te kopen, maar wel ontzettend leuk! Je kunt er ook leuke spelletjes en puzzels kopen om bijvoorbeeld de tafels te oefenen.

10. Euroland/Wibra/Zeeman
Zoek je stickers, knutselpapier, diamanten steentjes of goedkoop speelgoed. Dan kun je bij dit soort winkels ook zeker slagen.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Reborn

    Ik wil kaartjes van op het bord te hangen wat ze gaan doen

  2. Heleen

    http://www.boekenfestijn.com/ is een hele leuke boekenbeurs met daarnaast ook heel veel spullen voor in de klas. Ik heb er pas van die grote posters met getallen en vormen ed. gekocht voor weinig geld!

Geef een reactie