Je bekijkt nu Verzamel mooie momenten met de kinderen

Verzamel mooie momenten met de kinderen

Hand omhoog als je elke dag evalueert met de kinderen! Doe je dit? Wauw, dan ben je goed bezig. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het weleens vergeet. Meestal probeer ik aan het einde van de dag net voordat we gaan danken de dag door te spreken, maar soms heb ik tien andere dingen aan mijn hoofd en vergeet ik het. Toch is het heel waardevol om met elkaar de mooie dingen op te noemen, om zo de schooldag positief af te sluiten.

Download mijn evaluatieposter om elke dag gericht met de kinderen te evalueren.

Seizeyourmoments
Van de week kwam ik op de website van seizeyourmoments. Deze website gaat over Janne die de wereld over reist om een verzameling van mooie momenten aan te leggen. Geen mooie momenten van haarzelf, maar van mensen die ze ontmoet. Op elk continent laat ze 1000 mensen een tekening maken van een mooi moment van die week. Al deze mooie momenten verzamelt ze weer op haar website.

Lichtpuntjes
Dus… denk je misschien wel. Waarom staat dit op een website met tips voor leerkrachten? Nou, ik dacht zou het niet leuk zijn om ook eens met de kinderen mooie momenten te verzamelen? Laat de kinderen op vrijdag een mooi moment van die week tekenen. Dit hoeft maar 10 minuten te duren en het kan tot mooie gesprekken leiden. Misschien hebben de kinderen wel een nieuw spel op het plein geleerd, begrijpen ze ineens die moeilijke som, hebben ze een goed cijfer voor een toets gehaald, nam iemand het voor hen op, vonden ze het fijn om iemand te helpen enzovoort.

Zou het niet super tof zijn om aan het einde van het jaar een verzameling vol met lichtpuntjes te hebben? Mooie dingen, die de kinderen het afgelopen jaar hebben ervaren. Ik durf te garanderen dat dit een onderlinge band schept en dat kinderen met een goed gevoel het weekend in zullen gaan.

Doen!
Ik daag je uit om met kinderen in gesprek te gaan over de mooie momenten van de afgelopen week. Laat ze het tekenen en zorg ervoor dat de kinderen met een positief gevoel naar huis gaan!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie