Je bekijkt nu Het schooljaar zit er bijna op

Het schooljaar zit er bijna op

Sommige leerkrachten hoeven nog minder dan een maand te werken en anderen moeten nog wat langer naar school. Ik hoor bij regio midden, dus voor mij duurt het nog even voordat ik vakantie heb. Een periode van rapporten, oudergesprekken, groepsplannen, schoonmaakavond, afscheid groep 8 en opruimen staat voor de deur. Het is meestal een hectische periode en vaak vergeet je om ook te genieten van je laatste dagen/weken met je klas. Op social media heb ik gevraagd naar tips voor deze drukke tijd. Er kwamen een heleboel leuke en nuttige tips. Ik denk dat er nog veel meer zijn, dus reageer om het lijstje aan te vullen. Samen kunnen we er voor zorgen dat we relaxed de vakantie in gaan!

De tips
x Maak een to do lijstje, zodat je niks vergeet. (Linda)
x Plan ook momenten van rust. (Daphne)
x Wat vandaag niet lukt kan ook morgen. (Marjan)
x Blijf genieten (José)
x Doe van het to do lijstje eerst de grote dingen, want anders gaan ze mee het volgende schooljaar in en dat wil je niet. (Deborah)
x Ga een eind wandelen op je vrije dag en denk even niet aan wat allemaal nog moet. (Sytske)
x Prop de laatste week niet vol. Anders ga je moe de vakantie in. Dus eerder afhandelen, skippen of uitstellen. (Hetty)

Ook leuk! 4 redenen waarom we het rustig aan moeten doen.

Evalueren
Het is heel leerzaam om aan het einde van het schooljaar met de kinderen te evalueren. Durf je kwetsbaar op te stellen en vraag kinderen naar hun ervaringen. Wat vonden ze leuk dit jaar? Wat hadden ze anders gewild? Hebben ze voor jou een tip en top als leerkracht? Je kunt ook deze kaartjes van Malmberg gebruiken. Bedankt Hortense voor de tip.

Cadeau
Veel leerkrachten vinden het leuk om hun leerlingen aan het einde van het schooljaar een klein cadeautje mee te geven. Dit hoeft echt niet veel geld te kosten. Je zou bijvoorbeeld heel goed een boekenlegger kunnen maken en hier iets persoonlijks op schrijven. Door deze te lamineren maak je een bijzonder cadeau. Bij de Action heb je vaak ook leuke spulletjes om cadeau te doen. Een bellenblaas, stoepkrijt of een zakje waterballonnen doen het altijd goed.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie