Kinderboekenruilmarkt

Wij hebben als afsluiting van de kinderboekenmaand een boekenruilmarkt georganiseerd. Het kostte wel wat voorbereiding, maar het was echt ontzettend leuk en zeker de moeite waard! In deze blog vertel ik hoe jij dit ook kan organiseren.

Wat is een kinderboekenruilmarkt?
Alle kinderen hadden een week de tijd om oude kinderboeken in te leveren. Natuurlijk stelden we wel eisen, de boeken mochten niet beschadigd, bekrast of ouderwets zijn.

Wij bekeken alle boeken en sorteerden ze op onder- en bovenbouw. De boeken werden uitgesteld en tijdens de Kinderboekenruilmarkt mochten alle kinderen één boek uitkiezen.

We hadden van te voren besloten dat we de markt alleen door lieten gaan, als we voldoende keuzemogelijkheden hadden. Wij hebben rond de 80 kinderen op school en uiteindelijk konden ze uit 150 boeken kiezen. Dit kwam ook nadat we nog een bezoekje aan de Kringloop hadden gebracht.

Lees ook: 5 manieren om aan kinderboeken te komen.

Waardebon
Alle kinderen kregen een waardebon, die ze mochten inwisselen voor een nieuw boek. Natuurlijk waren er kinderen, die een stapel boeken hadden ingeleverd of kinderen die niets hadden ingeleverd. Toch kreeg iedereen een waardebon voor één boek.

Gezellig moment
Alle kinderen mochten met hun ouders een nieuw boek uitkiezen. We hadden een lokaal ingericht met onderbouwboeken en een lokaal met bovenbouwboeken. Er was koffie/thee voor de ouders en limonade met wat lekkers voor de kinderen.

Terug in de klas mochten de kinderen lezen in hun nieuwe boek en er wat over vertellen.

Je kunt de uitnodiging en bonnen die ik heb gemaakt gebruiken.

Hebben jullie wel eens een boekenruilmarkt georganiseerd?

Brief kinderboekenruilmarkt

Over Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *