Je bekijkt nu Woorden lezen met de krokodil

Woorden lezen met de krokodil

Ik vind het heel erg leuk om de krokodil tijdens spelletjes in te zetten. Het is een heel leuk middel om leerspelletjes net wat leuker te maken. Bij de kleuters gebruikte ik het vaak om woorden te oefenen, maar in groep 3 kan je het ook voor allerlei doeleinden inzetten.

Tijdens het thema ‘Smakelijk eten’ werkten we in groep 2/3 over het boek ‘Een taart voor kleine beer‘. Ik heb uit dit boek woorden gehaald, die de kinderen al zouden moeten kunnen lezen en op kaartjes gezet.

Dit spel spelen de kinderen in tweetallen. Om de beurt pakken ze een kaartje en lezen ze het woord voor. De ander mag het woord controleren en als het goed is mag de speler een tand van de krokodil indrukken. Als de krokodil dichtklapt heeft de betreffende speler verloren.

Je kunt dit spel ook spelen door letters te laten lezen of door sommen op te laten lossen. Allerlei mogelijkheden dus!

De krokodil is bij bol.com te koop.

Ik maak veel gebruik van spelend leren in de klas. Wil je meer weten over thematisch werken en spelenderwijs leren? Bekijk dan mijn E-book ‘Spelenderwijs leren in groep 3‘.

Ook leuk
– Staafdiagram maken.
– Menukaart voor het restaurant.
– Menukaart laten schrijven.

Lezen met de krokodil

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Birgit

    Beste Linda, ik ga dit idee met de krokodil (met een kleine variatie) uitproberen in mijn stagegroep 3 om hen nieuwe woorden te leren. Ook bezig met thema ‘smakelijk eten’ uit de methode Lijn 3 :) Hartelijk dank voor het delen hiervan. Vriendelijke groet, Birgit

Geef een reactie