Je bekijkt nu Levelspel box: voor slimme kleuters

Levelspel box: voor slimme kleuters

De afgelopen maanden heb ik met veel plezier de levelspelbox 1 van Eduforce uitgetest. De box is onderdeel van het  pakket Levelspel. Levelspel biedt een gestructureerd pakket aan puzzel- en andere opdrachten voor slimme kleuters.

Dit materiaal heb ik gekregen. Lees hierover ook mijn disclaimer.

Slimme kleuters leren dankzij Levelspel om te gaan met uitdagende stof, met oefenen, met doorzetten, met falen en met tegenslag. Alle vaardigheden die nodig zijn om het leren te leren. Levelspel is een pakket dat is ontwikkeld vanuit de gedachte dat ‘moeilijk moet’.

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over Levelspel.

Levelspel
Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong dienen materialen en situaties aangeboden te krijgen die aansluiten bij hun behoeften, een aanbod in de breedte én in de diepte. De materialen moeten het didactisch niveau van de leerling overstijgen, zodat er mogelijkheden tot leren gecreëerd worden. Dat biedt Levelspel. Een kant-en-klaar pakket om de kinderen het juiste onderwijsaanbod te geven.

Met de aanschaf van Levelspel legt de leerkracht de basis om jonge kinderen op een verantwoorde manier uit te dagen. Levelspel bereidt kinderen voor op Levelwerk. Levelwerk is de leerlijn vanaf groep 3 voor intelligente en (hoog)begaafde leerlingen in het primair onderwijs.
Levelspel box- voor slimme kleuters

Levelspel box- voor slimme kleutersIn de klas
Levelspel bestaat uit twee boxen, elk met verschillende puzzel- en spelopdrachten (incl. antwoordenboeken). Ik heb in mijn klas levelspelbox 1 uitgeprobeerd. Hierin zitten 10 uitdagende spellen, reken- en taalpuzzels (boekje), 4x strips voor jonge lezers en verschillende Pienter opdrachtkaarten. Daarnaast bevat de box een ‘Levelspelmap’ waarin beschreven staat hoe je de kinderen pedagogisch en didactisch verantwoord kunt begeleiden.

Ik heb in mijn klas een groepje meiden die behoefte hebben aan wat meer uitdaging. Ze kunnen al een beetje lezen en zijn echt rijp voor groep 3. In het begin van het jaar moest ik zelf uitdagende activiteiten bedenken, maar met de levelspelbox is de voorbereiding zo gedaan. Elke week worden ze door de tutor uit de klas gehaald en zij legt het spel van de week uit. De meiden weten dat ze tijdens het zelfstandig werken dan de spellen weer mogen pakken.

Ik merk dat deze meiden ook meer interesse beginnen te tonen voor boekjes en ik probeer daarom steeds andere lees- en schrijfactiviteiten te bedenken. Als ze willen mogen ze boekjes uit de groep 3 boekenkast pakken, maar soms zijn ze nog wel een beetje lastig. Levelspel bevat 4 strips voor beginnende lezers en met hulp van een sterke lezer uit groep 3 kunnen ze deze al een beetje lezen.Levelspel box- voor slimme kleutersLevelspel heeft ontzettend veel voordelen. Allereerst is het voor de kinderen geweldig om op deze manier uitgedaagd te worden. Ze leren om te ‘leren’ en dat het niet altijd vanzelf gaat. Ook ervaren de kinderen dat de leerkracht ook aan hen bepaalde eisen stelt. Daarnaast heeft het veel voordelen voor de leerkracht. Levelspel is een kant en klaar pakket en het vergt weinig voorbereiding. Bovendien geeft het een goed gevoel om ook gericht aandacht te kunnen geven aan de pluskinderen. Ik ben ontzettend blij met mijn levenspelbox en ervaar het echt als een verrijking binnen mijn onderwijsaanbod!

Ben je enthousiast geworden over Levelspel? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Eduforce. Hier kun je ook de inhoud van de boxen bekijken en de boxen bestellen

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie