Je bekijkt nu Spel v/d maand: Wie ben ik – lente

Spel v/d maand: Wie ben ik – lente

Elke maand wil ik een gratis spel delen. De spellen zullen afwisselend geschikt zijn voor de groepen 1 t/m 4 en aansluiten bij actuele thema’s, feesten of seizoenen.

In deze blog een spel voor groep 3 dat aansluit bij het thema lente.

Tip: bekijk ook mijn spellenpakket over bloemen en planten.

Wie ben ik?
In mijn spellenbundels heb ik al eerder dit spelidee gedeeld. Je kunt het heel eenvoudig aanpassen per thema. Dit keer het thema lente.

De kinderen lezen een stukje tekst (raadsel) en zoeken het bijbehorende boerderijdier.

spel boerderij

Spelinstructies
Alle kinderen krijgen een werkblad. Je kunt de kinderen ook verdelen in tweetallen, zodat ze tegelijkertijd het samenwerken oefenen. Daarnaast is dit voor de zwakke lezers ook fijn.

Verdeeld door de ruimte hangen raadsels die gaan over boerderijdieren. De kinderen lezen het raadsel, kijken welk nummer op de kaart staat en schrijven hetzelfde nummer bij het juiste boerderijdier op hun werkblad.

Er zijn zes verschillende raadsels die de kinderen moeten vinden en lezen. Je kunt de kaarten in het lokaal ophangen, maar je kunt er ook een buitenactiviteit aan koppelen.

Je kunt het spel ook buiten spelen. Leg de raadsels verspreid over het schoolplein. De kinderen proberen zo snel mogelijk de raadsels op te lossen.

Plusopdracht
Laat de kinderen met behulp van informatieboeken zelf raadsels over boerderijdieren bedenken en opschrijven.

Spel v/d maand: Wie ben ik - lente


Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Jikke

    Super leuk om te gebruiken in mijn zml klas! Dank je wel!

Geef een reactie