Je bekijkt nu Stappenplan schrijven: handen wassen

Stappenplan schrijven: handen wassen

De komende weken deel ik elke dag een opdracht rondom taal, rekenen of wereldorientatie waar de kinderen thuis mee aan de slag kunnen gaan. Vandaag een activiteit rondom het schrijven van een stappenplan. De kinderen bekijken filmpjes, praten erover en vullen vervolgens een stappenplan in hoe ze handen moeten wassen.

Hygiene

In deze tijd is het heel belangrijk dat de kinderen goed en regelmatig hun handen wassen. Deze activiteit gaat hierover. De kinderen bekijken eerst een fragment over handzeep uit een aflevering van Huisje Boompje Beestje. Na het kijken kun je onderstaande vragen bespreken:

  • Wat is dat eigenlijk, hygiene?
  • Waar gebruiken we zeep voor?
  • Waarom is dit zo belangrijk?

Het is ook heel leuk om met de kinderen dit proefje te doen. Dit experiment laat heel duidelijk zien waarom het belangrijk is om zeep te gebruiken.

Stappenplan

Vervolgens bekijken de kinderen het instructiefilmpje van de RIVM over handen wassen.

  • In het filmpje werden heel veel redenen gegeven om je handen te wassen. Welke weet jij er nog?

Spoel het filmpje een stukje terug (bij 1:15) en bekijk nog eens de instructie over het handen wassen.

  • Welke verschillende stappen hoor je?
  • Wat doe je eerst? Wat komt erna?

Na het bespreken van de verschillende stappen vullen de kinderen het stappenplan in.

Op zoek naar meer opdrachten?

In mijn webshop vind je allerlei spellen voor taal en rekenen, maar ook themapakketten. Al mijn producten zijn nu tijdelijk te koop met 15% korting. Als leerkracht kun je je al voorbereiden op nieuwe thema’s, maar hopelijk kun je het ook thuis gebruiken!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie