Je bekijkt nu Verliefde harten sommen groep 3

Verliefde harten sommen groep 3

In groep 3 leren de kinderen de splitsingen van 1-10. Met de verliefde harten worden splitsingen tot 10 en aanvullingen tot 10 geoefend.

Door veel spelletjes te spelen worden de splitsingen goed geautomatiseerd. Ik heb harten met cijfers gemaakt waarmee de kinderen twee spellen kunnen spellen.

Lees ook eens mijn review over het spel Dotsy om de splitsingen te oefenen.

Verliefde harten
Print de harten met cijfers 3 keer uit op rood papier. De harten met verliefde meisjes hoeven maar 1 keer uitgeprint te worden. Lamineer de harten en knip ze uit.

Dit spel kan met twee spelers worden gespeeld. De harten worden eerlijk verdeeld en op een stapel neergelegd. Tegelijkertijd leggen de spelers een hart neer op de tafel. Is het samen 10, dan wordt er zo snel mogelijk op de bel (bijvoorbeeld van het spel Hali Gali) gedrukt.

Legt iemand een joker neer dan is het altijd samen 10, wel moet de speler die als eerste op de bel drukt zeggen hoeveel de joker waard is.

Memorie
Voor dit spel heb je alleen de harten met cijfers nodig. Leg de harten op de kop en speel het spel memorie. Een speler heeft een memorie als de twee harten samen 10 zijn.

Ik maak veel gebruik van spelend leren in de klas. Wil je meer weten over thematisch werken en spelenderwijs leren? Bekijk dan mijn E-book ‘Spelenderwijs leren in groep 3‘.

verliefde harten

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Kim

    Haha volgens mij bedoelde mijn zoon dit met ‘geliefde getallen’ ? Hij had het niet begrepen en kon het mij vanavond dus ook niet duidelijk maken maar dit klinkt als een goed verhaal. Dank juf Linda.

Geef een reactie