Je bekijkt nu Spel cijferrace

Spel cijferrace

Rekenlessen kun je leuker maken door diverse spellen te spelen. Het is natuurlijk het leukst als heel de groep hier aan kan deelnemen! Met het cijferrace kun je de kinderen op een leuke manier uitdagen.

Uitleg
Verdeel de kinderen in groepjes. Elk groepje krijgt 10 kaarten met de cijfers 0 tot en met 9 erop. Je schrijft op het bord een som. Bijvoorbeeld 1000+800+50+3= De kinderen rekenen de som in stilte voor zich zelf uit en gaan het antwoord presenteren door op de juiste volgorde de cijferbordjes omhoog te houden. Voor elke som is 30 sec. de tijd. Heeft de groep het antwoord goed, dan krijgen ze een punt. Waren ze als eerste, dan krijgen ze een bonuspunt. Hebben ze intussen gepraat dan krijgen ze een strafpunt. Wie kan de meeste punten scoren, zonder te praten?

Het leuke is dat je dit spel met heel veel verschillende sommen kunt spelen. Je kunt bijvoorbeeld ook kommagetallen gebruiken.

Download het spel hier: Spel cijferrace

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie