pizza delen

pizza delen

Dit bericht heeft 5 reacties.

 1. Linda

  Ook ik snap het spel niet helemaal. Ik heb het spel in twee kleuren afgedrukt.. en dan?

 2. ann

  SUPER juf Linda !
  Ook bedankt voor de super
  snelle reactie :) .

  Groetjes

 3. ann mulders

  Beste juf Linda,

  Ik geef rekenen in de vierde klas in een school in België.
  Maandag sluit ik het hoofdstuk breuken af met een breukenparcour in de vorm van hoekenwerk. Hiervoor heb ik al heel wat materiaal gevonden op jouw site waarvoor dank :) maar … het spel pizzagame begrijp ik niet zo goed.Ik denk omdat ik al het nodige materiaal niet heb gevonden. Ik heb die pizzaplacemats afgedrukt waarop 1 pizza in 12 is verdeeld,( 1 in 2 stukken 1 in 4 stukken 1 in 3 1 in 6 en 1 in 8). De pizzastukken in 2 kleuren vind ik niet. Een blanco dobbelsteen heb ik ook gevonden.
  Kan u iets meer uitleg geven aub ? Dankjewel

  1. Linda

   Het is de bedoeling dat je de puzzelstukken zelf op verschillende kleuren papier uitprint! Anders wordt het zo duur qua inkt.

   Dit is de uitleg:
   Voor je liggen verschillende pizzastukken in twee kleuren. Op alle stukken staat geschreven hoe groot het stuk is. Bijvoorbeeld de helft is 1/2 deel. Pak alle stukken van de kleur die jij wilt. Pak ook allebei een hele pizza, hier komen straks de losse stukken op te liggen.
   Gooi met de dobbelsteen. Stel je gooit 1/4. Je pakt dan een pizzastuk wat 1/4 groot is en je legt dit op de hele pizza. Je pizza moet nu nog voor 3/4 gevuld worden. Nu is je tegenstander aan de beurt. Om de beurt gooi je met de dobbelsteen. Wie als eerste zijn pizza helemaal vol heeft is de winnaar!

  2. Leloe sihasale

   Beste Ann en Linda,

   Ben je er al uit hoe het werkt met de pizzastukken? Ik snap het ook niet goed. Het kopiëren van de stukken in 2 kleuren is duidelijk, alleen met welke noemers moet je spelen. Is het er een of zijn dat verschillende en die dan in verschillende kleuren kopiëren? Graag hoor ik of je er al mee werkt! Ik wil het graag komend jaar gaan gebruiken.

Geef een antwoord