Je bekijkt nu Rekenen: wie wint de slag?

Rekenen: wie wint de slag?

Deze week deel ik elke dag een opdracht waar de kinderen thuis mee aan de slag kunnen gaan. Vandaag een activiteit rondom rekenen met de dobbelsteen waarbij de kinderen sommen moeten oplossen.

Wie wint de slag

In groep 3 is het heel belangrijk dat kinderen de sommen tot 20 automatiseren. Dit helpt bij het oplossen van lastige sommen in hogere groepen. Tijdens dit spel gaan de kinderen hiermee aan de slag.

Misschien vind je dit dobbelspel met bijna-dubbelsommen ook wel leuk.

Instructie

Dit spel speel je met twee spelers. Allebei de kinderen krijgen drie muntjes (of een ander klein voorwerpje) en twee dobbelstenen.

De kinderen gooien met de dobbelstenen en tellen de gegooide ogen van hun eigen dobbelstenen bij elkaar op. Speler 1 heeft bijvoorbeeld 3+2=5 punten en speler 6+3=9 punten.

In deze ronde wint speler 2 de slag. Hij krijgt van speler 1 een muntje.

Het spel is afgelopen als iemand als zijn muntjes kwijt is of als er een bepaalde tijdsduur (bijvoorbeeld 5 minuten) voorbij is.

Veel plezier!

Op zoek naar meer opdrachten?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Monique

    Dag juf Linda
    Ik zag de leuke opdracht met de dobbelsteen.
    Bij een goeie dobbelsteen zijn de overstaande zijden altijd samen zeven
    dus tegenoverliggende zijden kunnen zijn 1 en 6 2 en 5 of 3 en 4

Geef een reactie