Je bekijkt nu Review: GOULA kalenderklok

Review: GOULA kalenderklok

Elke ochtend begin ik de kring met het oefenen van de dagen van de week. Nu ik alleen groep 2 heb breid ik dit verder uit met de datum. Soms gebruik ik hiervoor de handpop Timon Tijd, maar om het visueel te maken gebruik ik in de klas de GOULA kalenderklok. De kalender kun je heel de dag laten staan, zodat de kinderen er nog eens op kunnen kijken.

Dit materiaal heb ik gekregen. Lees hierover ook mijn disclaimer.

Multifunctioneel
De kalender is geschikt voor de groepen 1,2 en 3 en heeft verschillende onderdelen. Het is gemaakt van hout, waar ik persoonlijk erg veel van houd. De kalender is dus duurzaam en kan tegen een stootje. Hij ziet er erg kleurrijk uit en de beweegbare onderdelen zijn makkelijk in het gebruik.

Dagen van de week
Door het rode vierkantje te verschuiven wordt duidelijk welke dag het vandaag is. Wat ik wel jammer vind is dat de dagen van de week is hoofdletters zijn geschreven.

Datum
De cijfers staan horizontaal op volgorde en hierdoor worden de kinderen elke dag met de getalrij geconfronteerd. Wanneer je de kalender gebruikt leren de kinderen dat het rode vierkantje elke dag één plekje naar rechts opschuift. Ze leren dus ook dat we van links naar rechts werken. De maanden hebben allemaal een kleur en corresponderen weer met de kleuren van de seizoenen. Wanneer we het rode vakje verschuiven naar een nieuwe maand kunnen de kinderen ook gelijk zien of we ook met een nieuw seizoen starten.

Seizoenen
Kinderen die nog niet kunnen lezen kunnen aan de eenvoudige symbolen zien welk seizoen het is.

Het weer
Mijn hulpjes mogen altijd naar buiten kijken en vertellen welk weer het vandaag is. Dit vinden ze eigenlijk het leukste onderdeel van de kalender!

De klok
In het midden zit een klok, die ik inzet bij lessen rondom tijd. Ik leer nu de kinderen de hele uren aan en dit kun je tijdens het ochtendritueel gelijk een paar keer oefenen. Ook kun je de klok op een tijd zetten, zodat de kinderen met de ‘echte’ klok kunnen vergelijken wanneer bijvoorbeeld een bepaalde activiteit stopt.

Goula kalenderklok
Prijs: €12,99
Afmeting: 44 cm

Klik hier om de klok te bestellen.

Kalenderklok

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Romy Oosterbaan

  Wat een ontzettend mooi en gaaf ding zeg! Deze zou ook ik graag in mijn kleutergroep willen gebruiken! Leuke winactie! Ik ben benieuwd!

 2. margriet kuper

  ik ga je mailen en doe graag mee.

 3. Nicole Boogmans

  Ik behandel met mijn kleuters elke ochtend de kalender aan de hand van een liedje en een zelfgemaakte kalender. Maar deze is veel mooier en zou erg goed in mijn klas staan. Met deze kalender wordt het leren nog veel leuker.

 4. Natasja

  Dinsdag 6 mei is inderdaad nog lente en nog geen zomer, Maar om dat uur ben je er ook niet meer of nog niet met de kinderen in de klas….

 5. Ilse

  Op 6 mei is het nog lente en geen zomer. Hoop dat ik mijn kindjes van de derde kleuterklas met deze kalender veel plezier kan doen. Zou mooi staan in mijn nieuwe klasje!

 6. anneke de cocq

  Een prachtige klok voor de Okan-klas (onthaal voor anderstalige nieuwkomers) een heel jaar door op een klok. De zomer start pas op 21 juni. Op 6 mei is het nog lente.

 7. Suzanne Lubberding

  Ik zou de klok graag willen hebben om hem te gebruiken in mijn groep 1/2.

 8. Kim Spanjaard

  Dinsdag 6 mei was het geen zomer maar lente! Oh hoop zo dat ik hem win voor mijn groep 3! Groetjes

Geef een reactie