Roald Dahl day (winactie)

Wie is er niet bekend met de geweldige boeken van Roald Dahl? Dé kinderboekenschrijver die het onmogelijke mogelijk maakte en fantasie en werkelijkheid flink door elkaar liet lopen. Mijn lievelingsboek is toch echt Mathilda, op de één of andere manier voelde ik me als klein meisje verbonden met haar. Ze las ook ontzettend graag boeken en was erg ijverig, maar ik vond haar ook wel een beetje zielig. In dit artikel geef ik je een aantal ideeën om de verjaardag van Roald Dahl te vieren en kun je een leuk boek winnen!

Lees verder

Effectief spellingonderwijs

Eén van de belangrijkste schoolvakken is spelling. Maar hoe zorg je er nou voor dat (bijna) alle kinderen de 80% norm halen? Onmogelijk zeg je misschien. Of dat kost me teveel tijd. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat dit meevalt en dat er heel wat mogelijk is.

Ik wil je graag vertellen hoe ik het spellingonderwijs met behulp van de methode ‘Taal actief’ in groep 4 vorm geef. Hoe geef je effectief spellingonderwijs?

Lees verder

Leestheater

Tijdens mijn stages ben ik in aanmerking gekomen met de werkvorm: ‘leestheater’. Kinderen die het lezen lastig vinden lezen een toneelstuk en spelen dus een bepaald personage. Na veel oefenen lezen ze het de rest van de klas voor. Het is niet de bedoeling dat ze de tekst uit hun hoofd leren, maar dat ze het met al hun emotie en gevoel voorlezen. Door middel van hun stemgebruik zetten ze een karakter neer. Er is een boek geschreven waar je meer informatie in kunt lezen,

Lees verder